Drie atleten PEC op podium bij PEC Indoor

| 28-01-2018

De PEC 1910-atleten Sarah van Beilen, Thomas van Laar en Danique Bosgoed hebben zaterdag tijdens het jaarlijkse PEC Indoor een medaille in de wacht gesleept. Van Beilen won het hoogspringen bij de meisjes B-junioren, terwijl Van Laar en Bosgoed brons pakten op de 800 meter.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 organiseerde voor de tiende keer op rij de jaarlijkse indoor atletiekwedstrijd, gehouden in Omnisport Apeldoorn. Er deden ditmaal liefst 774 atleten mee, afkomstig uit alle delen van het land. Namens PEC 1910 deden er 21 deelnemers mee en daarvan wonnen er drie een medaille. Sarah van Beilen zette de hoogste klassering op haar naam, want zij wist bij de meisjes B-junioren het hoogspringen te winnen. Ze sprong naar een hoogte van 1.65 meter. Leeftijdsgenoot Danique Bosgoed deed mee op de 800 meter en snelde eveneens naar het podium. Haar 2.24,70 was goed voor een derde plaats.

Ook Thomas van Laar was succesvol in Apeldoorn. De specialist op de 800 meter, die vorige week op de 1.500 meter in Dortmund het elf jaar oude clubrecord van André Klappe met maar liefst vijf seconden wist te verbreken (3.49,27), liep in Omnisport naar een tijd van 1.50,51. En die tijd was goed voor een derde plaats bij de mannen én hij scherpte daarmee zijn eigen clubrecord indoor aan. Het spektakelstuk van de dag was echter de 1.000 meter voor mannen. De organisatie had topatleet Thijmen Kupers, trainingsmaatje van Van Laar, weten te strikken om het Nederlands record aan te vallen. Kupers werd gehaast door Bram Som, liep lange tijd op recordschema, maar kwam op de finish toch enkele seconden tekort: 2.18,94.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Thomas van Laar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws