Dreamteam - PEC Zwolle A1 1 september

| 21-08-2015

De beste spelers van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2015 spelen 1 september in het IJsseldelta Stadion tegen PEC Zwolle A1. Het duel tussen het ‘Dreamteam’ en PEC Zwolle A1 begint om 20.00 uur. In het Dreamteam zitten maar liefst elf spelers die in actie zijn gekomen tijdens de finale van het toernooi voor A-junioren. Er zijn namelijk vijf spelers van kampioen SVI A1 geselecteerd en verliezend finalist Be Quick ‘28 A1 is met zes spelers hofleverancier.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De spelers van de negen verschillende deelnemende teams werden tijdens het toernooi beoordeeld door scouts van PEC Zwolle. Bij de scouts stond functionaliteit hoog in het vaandel. Een ‘panna’ gevolgd door balverlies is wellicht leuk voor het publiek, maar niet functioneel. Spelers werden beoordeeld vanuit de vier hoofdmomenten van het voetbal, te weten; opbouwen/aanvallen, omschakelen, verdedigen en opnieuw omschakelen. Dit alles gerelateerd aan de positie in het veld. Binnen deze vier hoofdmomenten werd er gekeken naar het inzichtelijk vermogen, de technische vaardigheden en de intrinsieke motivatie van een speler. Al deze onderdelen werden meegewogen in de beoordeling van de spelers.

Het Dreamteam van 2015 wordt gecoacht door Joost Broerse en bestaat uit de volgende spelers: Huib Veurink (Berkum), Bram Jager, Emiel Brinkhuis, Frank van der Burg, Julian Ruiter, Laser Arslan, Seku Kabba (Be Quick ’28), Twan Zuidmeer, Maurizio Parella, Dylan Fidder, Nico Veldman, Ricardo Aarten (SVI), Joey Kroes (Wijthmen), Jari Bezembinder, Mehmet-Can Cobanoglu (WVF), Joey Groen, Ruben Middel en Stan Wissink (ZAC).

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal, PEC Zwolle, Joost Broerse, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws