Dorsey-Walker: ‘Wil het team beter maken’

| 21-09-2017

Voor Landstede Basketbal komt de start van de competitie dichter- en dichterbij. De Zwolse ploeg is volop in voorbereiding om er begin oktober klaar voor te zijn. Eén van de nieuwkomers in Zwolle is Sherron Dorsey-Walker. De Amerikaan begint zijn professionele carrière bij Landstede Basketbal, de Zwolse club die inmiddels naam heeft gemaakt buiten de landsgrenzen. “Landstede is vice-kampioen en de teamstatistieken zijn indrukwekkend. Het is een zegen hier te mogen spelen.”

Van het Nederlands basketbal en de wijze waarop wordt gespeeld, wist Dorsey-Walker nog niet veel. Hij heeft snel bijgeleerd. In de Verenigde Staten had hij al veel contact met Jordan Gregory, die reeds een jaar DBL bij Aris Leeuwarden achter de rug heeft. Beiden hadden dezelfde vlucht vanuit de VS naar Schiphol, maar ze zaten niet naast elkaar. Dat scheelde zo’n zes uurtjes overleg, maar Sherron Dorsey-Walker somt al een aantal leerpunten op. “Het is hier veel fysieker. Ik heb geleerd mijn lichaam anders te gebruiken zodat ik in goede scoringspositie kom. In Amerika fluiten ze dat af, maar hier wordt het getolereerd. Dat is aanpassen. Verder zie je andere verdedigingstechnieken. Hier proberen verdedigers je naar de zijkant van het veld te dwingen en je vast te zetten. Het is aan mij om vrij te komen en tot scoren te komen. Dat zijn zaken die Jordan mij al heeft verteld en waarop ik me heb voorbereid.”

Met de 24-jarige Sherron Dorsey-Walker heeft Landstede Basketbal een echte familieman en gedreven winnaar binnen de gelederen. “Zowel binnen als buiten het veld wil ik winnen. Ik wil altijd de volgende stap zetten en daar zet ik me volledig voor in.” Zijn verdedigende kwaliteiten hebben ook te maken met diezelfde winnaarsmentaliteit. In de eerste oefenwedstrijd tegen het Duitse Kirchheim Knights demonstreert Dorsey-Walker zijn vastberadenheid. In eerste instantie knallen de Duitsers gemakkelijk drietjes binnen, maar als de jonge Amerikaan zich ontfermt over hun topscoorder valt de Duitse ploeg geheel stil. Niet aanspeelbaar of zwaar verdedigd volgt een misser. “Het gaat puur om de wil ze tegen te houden. Tijdens de wedstrijd leer je ze kennen. Normaal heb je een goed scoutingsrapport. Zo houd ik ze in bedwang.”

© Ivonne de Bruin

Het publiek dient vermaakt te worden. Dat is een belangrijk uitgangspunt. Natuurlijk doe je dat door te strijden voor het kampioenschap en door zoveel mogelijk overwinningen te behalen. Daarnaast heeft Dorsey-Walker nog een attractief wapen. Met zijn razendsnelle handen pakt hij menig ‘steal’ en vervolmaakt deze actie met een dunk op de break. Sherron Dorsey-Walker schiet met zijn rechterhand, maar dunkt met zijn linker. “Met mijn linkerhand kom ik wat hoger. De dunk ziet er dan lekker ‘flashy’ uit. Zo krijg je ook het publiek achter je”, glimlacht hij. Het positivisme druipt er vanaf. “Er is een goede chemie binnen het team. Coach Herman van den Belt enthousiasmeert mij. Er heerst hier een winnaarsmentaliteit. Ik ga alles geven om mijn steentje bij te dragen aan het succes van Landstede Basketbal.”

Basketbal, Landstede Hammers, Sherron Dorsey-Walker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws