Dorsey-Walker en Dahlman op een missie

| 13-09-2018

De Amerikanen Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman twijfelden geen moment toen hun contractverlenging bij Landstede Basketbal werd aangeboden. “De coaches, de spelers, het team. Ik heb direct besloten”, stelt Dorsey-Walker. Dahlman formuleert altijd iets bloemrijker: “Het voelt als liefde. Je rotzooit niet met geluk. Het is voor mij en Johanna de beste keuze.”

© André Rump
© André Rump

Veel vakantie hebben beide spelers niet gehad. Direct na afloop van het seizoen begonnen de Summer Camps. Het was dit jaar voor het eerst dat Sherron Dorsey-Walker zich aansloot bij de trainingen die Noah Dahlman verzorgt. Beide spelers hebben gedurende drie maanden zo’n 30.000 kilometer bij elkaar in de auto doorgebracht en hebben elkaar zo nog beter leren kennen. “Wij vullen elkaar aan. Ik heb Sherron zien groeien in die drie maanden. Hij is een unieke persoonlijkheid.”

De 25-jarige Sherron Dorsey-Walker hoopt iets van het kamp te kunnen vertalen op het veld dit seizoen. Het draait voor een groot gedeelte om doorzettingsvermogen. Gedurende de rit door de VS maakte Dorsey-Walker video’s van de bijeenkomsten. Via zijn mobiele telefoon toont de 29-jarige Dahlman direct vol trots enkele voorbeelden. Deze video’s zijn terug te vinden op het internet. Klik hier voor een voorbeeld.

Dorsey-Walker en Dahlman hopen dergelijke video’s ook voor Landstede Basketbal te mogen maken. Vanuit het spelersperspectief krijg je inzicht in het team. “Met zo’n video voor aanvang krijg je het publiek toch op de banken. Die emotie willen we graag brengen. Het moet ‘catchy’ zijn!”, vult Noah Dahlman aan. De spelers willen zich verbeteren ten opzichte van het vorige seizoen. Weliswaar was de supercup een mooie prijs, maar de doelstelling ligt hoger.

© André Rump
© André Rump

De uitschakeling tegen Zorg en Zekerheid Leiden in de halve finale van de play-offs was een te vroegtijdig einde van het seizoen. “Ik wil meer rebounds gaan pakken en mijn verdedigende intensiteit verhogen”, formuleert Dahlman zijn doelstellingen. “Wat ik geleerd heb is dat ik niet mijn eigen spel moet spelen, maar mijn spel moet aanpassen aan het spel van de Dutch Basketball League: beter verdedigen, met meer vertrouwen en met een hoger schotpercentage”, klinkt het strijdlustig.

Inmiddels dimmen de lichten in het Theater van de Sport, maar de Amerikanen zijn nog lang niet klaar met het gesprek en hun visie. Het vuur komt uit hun ogen en het enthousiasme vult de lege zaal. Graag willen ze hun kwaliteiten tonen aan het publiek en hun visie delen met de Nederlandse jeugd. Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman komen niet zomaar terug in Zwolle: ze zijn op een missie.

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Noah Dahlman, Sherron Dorsey-Walker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws