Door wat hulp is HC Zwolle toch kampioen

| 26-05-2019

HC Zwolle lijkt zondag het kampioensfeest uit te moeten stellen, maar dan is daar ineens hulp uit Enschede. Waar de Zwolse formatie met 2-2 gelijkspeelt tegen Leusden, verliest concurrent Houten bij EHV. En dan is daar toch het feest. “Het ging zoals de laatste weken, maar ik ben des te trotser”, stelt trainer Pancho van den Broek.

© Wouter Foppen

Het loopt in de kampioenswedstrijd voor geen meter bij Zwolle, dat al vrij snel op een 0-1 achterstand komt. Een strafcorner wordt in twee instanties afgemaakt, waardoor het even stil wordt op Het Hoge Laar. De thuisploeg komt vrijwel nooit in haar eigen spel, misschien ook wel omdat aanvoerder Matthijs Verhoef door een familieweekend niet van de partij is. Bij rust staat de achterstand nog steeds op het bord, maar na de onderbreking weet Zwolle op karakter toch iets terug te doen. Het wordt weer gelijk, maar dat maakt Van den Broek niet rustiger. “In zo’n wedstrijd is het lastig om bij cruciale beslissingen rustig te blijven. Je moet soms even op de tong bijten, haha.”

De coach ziet dat zijn ploeg opnieuw op achterstand komt en dan wordt er langs de kant, bij het lijntje naar Enschede, al snel gevraagd hoe het gaat. Op dat moment staat EHV op voorsprong tegen Houten en is Zwolle dus alsnog virtueel kampioen. Als EHV dan zelfs op 4-2 komt, is de buit zo goed als binnen. Zwolle perst er door een goal van Jeremy Bourgonje nog een punt uit, maar die is alleen voor de statistieken. Omdat Houten verliest bij EHV, was Zwolle in alle gevallen kampioen geworden. En dus is het feest. “Ik riep in augustus dat we kampioen moesten worden. Die druk heb ik mezelf opgelegd. Het was een zwaar seizoen. Ik ben blij dat het even klaar is. Nu eerst een paar biertjes”, grijnst een geëmotioneerde Van den Broek.

De reactie van aanvaller Pepijn Muller

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws