Donaci op miraculeuze wijze langs WRZV

| 28-02-2017

De zaalvoetbalderby tussen WRZV Zwolle en iFC Donaci is maandagavond een prooi geworden voor de bezoekers. WRZV nam net na de rust een 5-2 voorsprong, maar toch lukte het Donaci om alsnog met het volle pond aan de haal te gaan. Ibrahim Tuncer zorgde uiteindelijk voor het completeren van de wederopstanding: 5-6.

Donaci begon in de WRZV-hallen apatisch aan de wedstrijd en daar maakte WRZV dankbaar gebruik van. Wahid Shimeri zorgde al rap voor de 1-0 en via Willem Bel werd het even daarna zelfs 2-0. Donaci rechtte de rug en kwam via Tuncer terug in de wedstrijd, maar bij rust was het verschil wederom twee: 4-2. Na de onderbreking bleef Donaci slordig, waardoor opnieuw Bel wist te scoren. Daarmee leek WRZV een voorschot te nemen op een verrassende overwinning, maar zover kwam het niet. Donaci-trainer Yasinne Assa ruilde zijn keeper in voor een veldspeler en dat sorteerde effect. Rachid Lahzal maakte 5-3, Jesse Betaze de 5-4 en uiteindelijk zorgde Jeffrey de Nooijer voor een gelijk stand. Daar bleef het niet bij, want in de absolute slotfase was Tuncer goed voor de winnende goal.

Door de overwinning op WRZV Zwolle is iFC Donaci nu de koploper in de hoofdklasse G, al heeft ZVV Ede nog wel een wedstrijd tegoed. Ede speelt vrijdagavond tegen het tweede team van SVI. Donaci treedt volgende week maandag (21.00 uur) aan in het Landstede Sportcentrum tegen ZVV Dynamo Lelystad. “Voor nu gaat alle lof naar het team. Als we dit vol kunnen houden, dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden”, zo laat iFC Donaci nog weten.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, iFC Zwolle, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws