Domper voor ‘slordig’ Regio Zwolle Volleybal

| 17-11-2018

Regio Zwolle Volleybal is zaterdagavond - een week na de 0-3 overwinning bij koploper Eurosped - onderuit gegaan tegen nummer zeven Apollo 8. De ploeg van coach Wilfried Groothuis verloor in het Landstede Sportcentrum met 2-3 (26-24, 18-25, 22-25, 25-18 en 10-15) van de formatie uit Borne.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“Voor mijn gevoel hebben wij vanavond weer een stap teruggezet in vergelijking met een paar weken geleden”, reageert Wilfried Groothuis, die zijn team de eerste set nog wel met 26-24 uit het vuur zag slepen. “Bij vlagen liep het goed, maar wij kregen de puzzel gewoonweg niet in elkaar om tot resultaat te komen. Door slordigheden en heel veel persoonlijke fouten bleef het onrustig aan onze kant”, aldus de verliezend coach, die tegelijkertijd opponent Apollo complimenteert met het vertoonde spel. “Apollo heeft het gewoon goed gedaan. Zij zijn er meteen vol in gevlogen en het is ook hun verdienste dat wij niet in ons spel zijn gekomen.”

Regio Zwolle Volleybal worstelde voor eigen publiek vooral met zichzelf en verspeelde dus op eigen bodem twee punten, waardoor de Zwolse ploeg op de ranglijst is gezakt van de tweede naar de derde plaats. “Eurosped en Sneek hebben vanavond met 3-0 gewonnen. En Sliedrecht heeft een puntje laten liggen bij Set-Up ‘65. In vergelijking met die ploegen lopen we dus wat averij op, maar het is ook weer geen ramp. We moeten nagaan waar het is misgegaan. Misschien is de voorbereiding op dit duel wel minder strak geweest als een week eerder tegen Eurosped”, aldus Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws