Doelpuntrijke start Zwols Kampioenschap

| 29-05-2012

Op de eerste speeldag van de vierde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren is dinsdag veel gescoord. Op sportpark De Weide Steen in Westenholte vielen in de eerste drie poulewedstrijden in totaal liefst veertien doelpunten. In poule A won thuisclub WVF met 3-1 van SVI. De jonge frivole ploeg van CSV ’28 was in poule B met 4-1 te sterk voor Zwolsche Boys. En SV Zwolle zorgde voor de grootste verrassing door in poule C Berkum met 5-0 te verslaan.

SV Zwolle, dat met voornamelijk B-junioren deelneemt aan het voetbaltoernooi voor A1-elftallen, kwam goed uit de startblokken. In de beginfase had Berkum nog wel het beste veldspel, maar de beste kansen waren voor Zwolle. Berkum speelde overigens met bijna allemaal spelers uit A2, aangezien Berkum A1 op Tweede Pinksterdag nog in actie was gekomen in de nacompetitie. Daar profiteerde SV Zwolle optimaal van en nam door treffers van Frits Geven en Angelo Kisjes nog voor rust een 2-0 voorsprong. Met name de goal van Angelo was om van te smullen. Met een magnifieke lob liet hij de doelman van Berkum kansloos.

In de tweede helft bleef SV Zwolle opportunistisch en gretig spelen, terwijl het geloof in een goed resultaat bij de spelers van Berkum langzaamaan wegzakte. Door twee doelpunten van Patrick Maat en nog een goal van Frits Geven eindigde het doelpuntrijke duel uiteindelijk in 5-0. Donderdagavond komt Berkum opnieuw in actie. Het zal dan dik moeten winnen van titelverdediger Be Quick ’28, anders is het toernooi voor Berkum snel ten einde. De laatste wedstrijd in poule C tussen SV Zwolle en Be Quick staat maandag 4 juni op het programma.

WVF - SVI
Net als SV Zwolle is ook het thuisspelende WVF dinsdagavond goed begonnen aan het Zwols Kampioenschap. Op eigen bodem had de formatie uit Westenholte het in de eerste helft behoorlijk moeilijk met SVI. Wel kwam WVF op voorsprong. Niek Mulder zorgde voor de eerste goal van de wedstrijd, maar kort daarna deed Daniel de Jong namens SVI alweer wat terug. In het tweede bedrijf was WVF duidelijk de bovenliggende partij en kwam kort na rust door een fraaie goal van aanvoerder Patrick Koning op 2-1. Vanaf elf meter tekende zijn broer Michel Koning voor de 3-1. Komende donderdag wordt in poule A het duel tussen SVI en ZAC gespeeld.

CSV ’28 - Zwolsche Boys
In poule B tot slot werd een strijd uitgevochten tussen twee jonge ploegen. En de jongste formatie, CSV ’28, stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. CSV kreeg voor rust de beste kansen, maar scoren deed de frivole ploeg uit Stadshagen niet. En aangezien ook Zwolsche Boys niet tot scoren kwam, gingen beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand. Na de thee brak CSV al snel de ban en liep in korte tijd uit naar een 3-0 voorsprong. Zwolsche Boys had geen passend antwoord, al wist het via Ricky Stappenbelt nog wel te scoren. Het eerste duel in poule B, waarin ook HTC nog zit, eindigde uiteindelijk in 4-1. Namens CSV zorgden Muhittin Yukselen, Alim Ozcan, Romano Luhukay en Deniz Kartal voor de doelpunten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

VV Berkum, Voetbal, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal