Doelpuntloos PEC Zwolle speelt gelijk tegen AZ

| 10-03-2019

PEC Zwolle is zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Zwollenaren kregen voldoende kansen op een goal, maar het lukte niet om AZ-doelman Marco Bizot te verslaan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na weken van vastigheid besloot trainer Jaap Stam voor het duel tegen AZ in te grijpen. Door ziekte was Bram van Polen er niet bij, waardoor Darryl Lachman centraal in de verdediging stond. Op het middenveld was er een plaatsje voor Gustavo Hamer, terwijl Stanley Elbers als rechtsbuiten speelde. Daardoor zaten Ouasim Bouy en Vito van Crooij op de bank en zij zagen dat PEC in de eerste helft kans op kans kreeg. AZ speelde hemeltergend slecht en daardoor lagen er voor de Zwollenaren genoeg mogelijkheden voor succes. Neem de inzet van Mike van Duinen, die op de vuist van Marco Bizot stuitte, en daarna verschenen onder andere Younes Namli, Stanley Elbers en Kennet Paal in kansrijke positie.

Terwijl AZ bleef aanmodderen, kreeg PEC het maar niet voor elkaar om te profiteren. Ook in de tweede helft waren er grote kansen voor de thuisploeg, maar doelpunten vielen lange tijd niet. Na een klein uur moest PEC-keeper Mickey van der Hart voor het eerst optreden en dat deed hij prima. Een krul van Oussama Idrissi verwerkte hij keurig tot corner, maar daarna nam AZ toch meer en meer de wedstrijd over. Mats Seuntjens knalde de bal nog uit het stadion, maar even later kreeg Calvin Stengs een enorme kans. Van der Hart bracht echter opnieuw redding.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was in een fase waarin AZ de winst naar zich toe leek te trekken, maar iedere keer bleek Van der Hart een niet te passeren pion. Zo kreeg ook Guus Til een dot van een kans, ware het niet dat de goalie weer in de weg lag. Het duel bleef doelpuntloos, waardoor beide ploegen het moeten stellen met een puntje. Om het positief te bekijken: PEC gaat deze Engelse week in ieder geval niet zonder punten afsluiten.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Hamer, Clement, Namli, Elbers (67. Van Crooij), Thy (73. Flemming), Van Duinen (87. Leemans)

AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Midtsjo, Til, Maher, Stengs, Seuntjens, Idrissi

Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Toeschouwers:
13.954

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws