Django Warmerdam knalt PEC naar punt

| 16-10-2016

PEC Zwolle heeft zondag de Grolsch Veste van FC Twente met een punt verlaten. De Zwollenaren leken door een treffer van Enes Ünal een nieuwe nederlaag te moeten slikken, maar door een pegel van invaller Django Warmerdam eindigde het treffen alsnog in 2-2. “Het was op een gegeven moment wel héél jong. Dan is een punt wel lekker”, zegt PEC-trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het zit allemaal niet mee. Al voor de wedstrijd begint de Zwolse ellende, als verdediger Dirk Marcellis niet fit genoeg blijkt om te spelen. Hij staakt de warming-up en wordt vervangen door Philippe Sandler, die vervolgens een hoofdrol voor zichzelf opeist. De jongeling duwt na tien minuten Kamohelo Mokotjo naar de grond, waarop scheidsrechter Higler besluit een penalty te geven. Dat is een koud kunstje voor oud-Zwollenaar Mateusz Klich, die Twente op een 1-0 voorsprong brengt. PEC krijgt het vervolgens niet voor elkaar om de controle naar zich toe te trekken, maar toch wordt het voor de rust nog wel 1-1. Een individuele bevlieging van Youness Mokhtar brengt hem in scoringspositie en in de verre hoek passeert hij doelman Nick Marsman.

De tweede helft sust zo’n beetje iedereen in slaap. PEC, dat in de eerste helft ook Wout Brama ziet uitvallen met een hamstringblessure, moet het hebben van Mokhtar, terwijl ook Twente weinig brengt. Na een uur spelen trekt de thuisploeg de wedstrijd toch naar zich toe. Via invaller Dylan Seys krijgt het een levensgrote kans, Enes Ünal kopt op de lat en uiteindelijk brengt diezelfde Ünal zijn ploeg een nieuwe voorsprong. Daarmee lijkt Twente de zege over de streep te trekken, totdat Django Warmerdam in de gelegenheid komt om uit te halen. De invaller haalt van aardige afstand de trekker succesvol over en zorgt daarmee voor een bijzonder knap Zwols punt. En dat ondanks alle pech.

Aankomende vrijdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Excelsior. Het duel in Rotterdam begint om 20.00 uur.

Wedstrijdstatistieken:
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski, Klich, Ede (75. Jensen), Mokotjo, Celina, Ünal, Yeboah (64. Seys)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Sandler, Van de Pavert, Verdonk, Brama (26. Warmerdam), Holla, Ehizibue (76. Karagounis), Saymak (71. Menig), Mokhtar, Achahbar

Scoreverloop:
10. 1-0 Mateusz Klich
40. 1-1 Youness Mokhtar
77. 2-1 Enes Ünal
84. 2-2 Django Warmerdam

Gele kaarten:
Philippe Sandler (PEC Zwolle), Mateusz Klich, Dejan Trajkovski en Peet Bijen (FC Twente)

Scheidsrechter:
Dennis Higler

Toeschouwers:
24.900

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws