Dinsdag volgt er duidelijkheid rond Dieze

| 22-01-2017

Het is al zeker een week onrustig bij hoofdklasser Dieze West. De gekste verhalen doen de ronde, van een faillissement tot aan een overstap naar het zaterdagvoetbal. De club reageerde nergens op, hulde zich in stilzwijgen. “Dinsdag komt er uitleg”, zo laat voorzitter Danni Boogerd voorafgaand aan het competitieduel op bezoek bij De Meern (5-1) weten. Duidelijk is in ieder geval dat Stephan Rahantoknam geen trainer meer is.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er werd al een hoop gespeculeerd rond de Zwolse hoofdklasser. Vorige week donderdag ging het balletje rollen, toen trainer Stephan Rahantoknam geen vooruitblik kon geven op de hervatting van de competitie. “Verder kan ik er nog geen mededelingen over doen”, gaf hij toen aan. Wat volgde was een week van vele verhalen, wilde verhalen vooral. Er zou geen geld meer zijn, de club zou ophouden te bestaan en er werd ook gesproken over een stap naar het zaterdagvoetbal. In ieder verhaal zit wel een kern van waarheid, zo is Rahantoknam daadwerkelijk van het toneel verdwenen. “Er zijn wel wat problemen, maar die zijn op te lossen. Failliet zijn we zeker niet, al is het ook niet zo dat de bankrekening goed gespekt is. Wat betreft de trainer treden we dinsdag naar buiten”, zegt Boogerd.

Dieze West blijft in ieder geval gewoon doorspelen en doet dat zondag bij concurrent De Meern. Een uitermate belangrijk duel, want bij een negatief resultaat lijkt degradatie onafwendbaar. Aan de groep, die onder leiding staat van Michel Stijf, is niet te zien dat er moeilijkheden zijn, aangezien er wordt gevochten voor iedere meter. Samen, om er in ieder geval alles aan te doen om tot een goede uitkomst te komen. Dat lukt niet, want uiteindelijk wint De Meern met 5-1. Ietwat geflatteerd, aangezien het twintig minuten voor tijd nog 1-1 is. Maar daarna is het hek van de dam en loopt de concurrent heel ver weg. “Het is jammer dat het ons vandaag niet gelukt is”, stelt aanvoerder Dani Lohman, die eerder teamgenoot Caleb Rahajaan zag afhaken. Hij vertrok vanwege de perikelen rond de club.

Door de nederlaag van zondag kan er een enkeltje naar de eerste klasse worden gekocht. Maar er is veel meer aan de hand dan alleen mindere sportieve prestaties. Is het nog wel leuk om voor Dieze West te spelen? Dani Lohman vindt van wel. “Het is altijd moeilijk als de trainer weggaat, maar we weten waar we aan toe zijn. We hebben vorig jaar hetzelfde meegemaakt. Ik speel hier al zes jaar en heb het nog steeds enorm naar mijn zin”, zegt de captain. Verder houdt Dieze West de rijen gesloten en komt er geen verdere informatie naar buiten. “Dan moet je bij het bestuur zijn”, is een veelgehoorde uitspraak. Dinsdag komt dat bestuur met duiding en zullen er puzzelstukjes in elkaar vallen, maar ook zeker de prullenbak in kunnen. Tot die tijd is het afwachten. En niet meer dan dat.

Voetbal, Dieze West, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws