Dikke zege hockeysters: ‘Prima gedaan’

| 23-04-2017

De dames van HC Zwolle zijn zondag met een klinkende overwinning begonnen aan het laatste deel van de reguliere competitie. De formatie van coach Roel Stofmeel stond op bezoek bij Bully al rap met 0-2 voor en in de tweede helft liepen de Zwollenaren uit naar een 1-5 zege. “Onze start was wervelend. We hebben Bully echt overrompeld”, concludeert Stofmeel.

© Annet van Raalten

De Zwolse eersteklasser had een duidelijk doel. Bully had thuis nog niet zo vaak verloren en dus wilden de dames er direct op klappen. Dat doel werd binnen de kortste keren bereikt, aangezien Sophie Locht na 86 seconden de bal al achter de keepster deponeerde. “Dat was ons doel, om ze te overrompelen. En dat lukte. Direct na de openingstreffer maakten we ook de 0-2 en dat was precies wat we wilden”, zegt Stofmeel, die zijn ploeg daarna kansen zag missen op de derde. Daardoor bleef de spanning nog enigszins in de wedstrijd en die kwam kort voor de rust zelfs helemaal terug. “We lieten het na om de derde te maken, want na zes minuten had de hele wedstrijd al op slot kunnen zitten. Dan komt Bully toch terug tot 1-2 en dat is iets waar we kritisch naar moeten blijven kijken.”

Ondanks de tegentreffer liet HC Zwolle zich in de tweede helft amper gek maken. Wederom Locht tekende voor de 1-3 en door goals van Sare van den Berg en Sanne van ’t Slot eindigde het uiteindelijk in 1-5. Een klinkende overwinning, lekkerder kun je haast niet uit een week vrijaf komen. “We moeten kritisch blijven, maar met zo’n overwinning kun je alleen maar tevreden zijn. Als je na een week vrij zo begint, dan is dat hartstikke goed. Dit is een lekkere herstart”, zegt Stofmeel. HC Zwolle staat op dit moment op een tweede plaats en heeft zes punten achterstand op koploper Gooische. Nummer drie Phoenix verloor zondag van de lijstaanvoerder en staat daardoor liefst tien punten achter op Zwolle.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws