Dieze West wint voor tweede keer IJsselcup

| 28-12-2018

Dieze West is vrijdagavond winnaar geworden van de derde editie van de IJsselcup. In de finale rekende de vierdeklasser na strafschoppen af met stadgenoot WVF, waardoor het voor de tweede keer beslag legde op de felbegeerde bokaal. De derde plaats ging naar Heino, dat in de kleine finale te sterk was voor SVI.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De IJsselcup is een zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen en werd dit jaar voor de derde keer gehouden. De eerste editie was een prooi voor Dieze West, terwijl vorig jaar KHC uit Kampen met de trofee aan de haal ging. Die ploeg uit Kampen werd ditmaal al vroeg uitgeschakeld, want in de kwartfinale moest het haar meerdere erkennen in WVF. Na een 1-1 eindstand werd WVF-doelman Mike te Wiele de held, aangezien hij drie beslissende stafschoppen stopte. Daardoor toog WVF naar de halve finale en daarin nam de ploeg het op tegen Heino. De Zwollenaren zaten mede door een goal van Paul van Dijk al vroeg in een zetel, maar wonnen uiteindelijk met minimaal verschil: 3-2.

Penalty's beslissend
De andere halve finale ging tussen Dieze West en SVI en die partij werd gewonnen door eerstgenoemde. De eindstrijd was vervolgens zenuwslopend. Binnen de kortste keren nam Dieze een 1-0 voorsprong, maar door wederom Van Dijk was het ook al snel weer gelijk. Die 1-1 stand bleef tot het einde op het bord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Ook die serie ging gelijk op, maar op 5-4 kroonde Dieze West zich voor de tweede keer tot winnaar van de IJsselcup.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Freddy Eikelboom, voorzitter van het organiserende WRZV Zaalvoetbal, keek met een tevreden gevoel terug op het toernooi. “Ik ben heel tevreden. We hebben mooi voetbal gezien, met een ontknoping die tot het laatste moment spannend was. Wat wil je dan nog meer?”, stelt Eikelboom, die wat dat betreft nog wel een kleine wens heeft. Het Jo van Marle toernooi werd afgelast, waardoor SVI, Be Quick '28 en Zwolsche Boys zich alsnog aanmeldden voor de IJsselcup. Toch hoopt Eikelboom volgend jaar op nog meer Zwolse deelnemers. “Dat is toch het mooiste, dat je het toernooi zoals voorheen hier kunt organiseren. Wie weet volgend jaar.”

Voetbal, SVI, WVF, WRZV-hallen, Dieze West, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle, IJsselcup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws