Dieze West volop bezig met versterkingen

| 21-04-2016

Dieze West is volop bezig om ook aankomend voetbalseizoen een waardige selectie op poten te krijgen. De Zwolse hoofdklasser ziet een aantal spelers vertrekken, maar heeft inmiddels ook al drie nieuwe spelers binnen gehengeld. Talha Özen, Michael Wolf en Mo Ali Pour Asli trekken na de zomer het shirt van Dieze West aan. “Binnen nu en anderhalve week komen we met meer nieuws”, zegt Stephan Rahantoknam, volgend jaar hoofdtrainer van Dieze West.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De drie nieuwe aanwinsten zijn broodnodig. Dieze neemt aan het einde van het seizoen afscheid van een flink aantal spelers, waardoor de selectie moet worden voorzien van nieuw bloed. Niet zozeer een probleem, zo vertelt Rahantoknam. “Ergens is het misschien ook wel goed”, zegt de huidige trainer van SVI. “Als je al zolang met elkaar samenspeelt, dan is het wel goed om te verversen. Eigenlijk moet dat jaarlijks, met één, twee of maximaal drie spelers. Nu zijn dat er ineens meer.” Het zorgt er voor dat de club op zoek moet naar versterkingen. Dat traject is inmiddels al even aan de gang. “Ik denk al wel een paar maanden. Dieze West wil een stabiele hoofdklasser worden en dan moet er nu dus iets bij. Dat kost wel tijd en energie, maar het loopt allemaal prima.”

Het project ‘vernieuwing’ zorgt al voor drie nieuwe gezichten. Talha Özen komt over van Be Quick ’28, Michael Wolf van VV Heerde en Mo Ali Pour Asli van SV Meppel. De verwachting is dat het daar niet bij blijft. Of Rahantoknam ook spelers van SVI mee gaat nemen? “Kijk, kwaliteit is altijd welkom. En bij SVI zitten zeker spelers die toe zijn aan deze stap. Maar uiteindelijk heb je daar twee partijen voor nodig, want de speler moet het zelf ook willen”, roept de trainer, die wel beseft dat hij in een lastig parket zit. Een trainer die vertrekt en spelers meeneemt, dat zorgt niet louter voor positieve commentaren. “Het is een gevoelig punt, eigenlijk in het hele voetbal, en ik snap dat ook wel. Maar als die jongens toe zijn aan zo'n stap, waarom dan niet bij Dieze?”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wie er daadwerkelijk in aanmerking komen om bij Dieze West te gaan spelen, dat kan de aanstaande hoofdcoach niet zeggen. Al meldde de club afgelopen week wel dat Jesse Betaze (WVF) naar de zondag hoofdklasser zou komen. Maar dat is nog niet helemaal rond. “Een beetje een ongelukkige samenloop van omstandigheden. We hebben wel gesproken”, geeft Rahantoknam aan. De zoektocht blijft in ieder geval onverminderd voortduren. Voor Dieze West zelf is dat nu heel even bijzaak, aangezien het zich zondag bij Rohda Raalte kan verzekeren van nog een jaar hoofdklasse. Dat maakt ook de ‘onderhandelingspositie’ weer wat makkelijker.

Voetbal, Dieze West, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws