Dieze West stunt met comeback van de eeuw

| 13-04-2019

Je moet het eigenlijk hebben gezien om te geloven, want wat Dieze West zaterdag flikt, is bijna met geen pen te beschrijven. Kort voor rust staat de vierdeklasser met 0-6 achter tegen SVV '56 en lijkt het voor de Zwolse ploeg een verloren middag te worden. Een uur later is echter alles anders en stapt Dieze toch als winnaar van het veld: 8-6!

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Jij wil zeker weten wat er hier in hemelsnaam vanmiddag is gebeurd”, lacht Dieze West-trainer Tom IJzerman voordat hij aan zijn verhaal over de bizarre middag begint. De coach weet ook niet wat hij heeft meegemaakt. Het is in ieder geval iets om nooit meer te vergeten. Dat lijkt in eerste instantie overigens niet het geval, want Dieze speelt juist een wedstrijd om heel snel te vergeten. Tegenstander SVV '56 beleeft een heerlijk middagje in Zwolle en speelt zich in een klein half uur naar een 0-6 (!) voorsprong. “Er ging niet heel veel goed. We verdedigden niet als team, onze keeper was niet goed, het was niets. Nejim el Atiaoui maakte voor rust nog wel 1-6, maar je denkt in de rust wel dat het een verloren middag is”, stelt IJzerman eerlijk.

In de rust probeert de coach zijn ploeg nog wel een beetje op te peppen, vooral om maar niet echt afgeslacht te worden. “Wil je er nog gigantisch voor gaan of wil je compleet worden afgedroogd? Die vraag hebben we voorgelegd. Wat er daarna gebeurde, is echt ongelooflijk. Ik heb net in tien minuten tijd volgens mij wel twintig appjes over belchinezen gehad”, zegt IJzerman, die zijn ploeg de comeback van de eeuw ziet bewerkstelligen. Het wordt dus voor rust 1-6 via El Atiaoui, die acht minuten na rust zijn tweede maakt. Weer twee minuten later completeert hij zijn hattrick en kort daarna maakt Jalal El Hamdouny al de 4-6.

In een tijdsbestek van tien minuten is het zo ineens weer een wedstrijd. “Na die 4-6 ging ik er echt weer in geloven, want er was nog zo lang te spelen. En we hadden een fantastische Nejim el Atiaoui tot onze beschikking. Hij maakte echt een paar geweldige goals”, vindt IJzerman. Onder leiding van de middenvelder pakt Dieze West door en weer een minuut later zorgt Rachid Lahzal voor de 5-6. Juntherly Samboe is vervolgens de man die Het Hoge Laar laat ontploffen, want hij is na een dik uur goed voor de 6-6. Comeback gecompleteerd, maar zelfs de winst gaat nog naar Dieze.

De laatste tien minuten zijn weer voor El Atiaoui, die er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat er met 8-6 wordt gewonnen. Een bizarre middag, met een bizar scoreverloop. 0-6 in minuut 32, 6-6 in minuut 68, om vervolgens ook nog te winnen. IJzerman: “Je kunt van alles vinden van onze eerste helft, maar dit is wel een heel bijzondere manier om te winnen. Ik heb het vaak over onze mentaliteit, maar vandaag heb ik de jongens daar enorm mee gecomplimenteerd. Een super bizarre middag, die ik waarschijnlijk nooit meer mee ga maken. We gaan er eens even een lekkere borrel op nemen. Niet te geloven.”

Voetbal, Dieze West, Tom IJzerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws