Dieze West stort zich opnieuw in het diepe

| 16-08-2016

Als klein Zwols clubje de hoofdklasse in, het was voor Dieze West afgelopen seizoen als een eerste gooi in het diepe. Een succesvol jaar later wacht er wederom eenzelfde gooi, aangezien de hoofdklasse compleet is veranderd. Van de drie competities zijn er nog twee over en daardoor is het merendeel van de opponenten weer onbekend. “Ik ken meer dan de helft niet”, geeft trainer Stephan Rahantoknam ook aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De flink veranderde competitie is één, maar de selectie van Dieze West is ook op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Gelouterde namen als Tom IJzerman, de gebroeders Shimeri en Abdel-Hafid Lahzal zijn verdwenen en daar zijn veel onervaren ‘honden’ voor teruggekomen. Zij zijn onervaren op hoofdklasse-niveau en het is afwachten hoe dat uitpakt. “Er zijn wat jongens gebleven en die kennen de hoofdklasse wel, maar het andere deel niet. Die spelers komen van een lager niveau en zijn enorm gebrand om zich te laten zien. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep, want het is een mooie mix”, stelt Rahantoknam, die zelf ook voor het eerst als hoofdtrainer op dit niveau acteert. Dat maakt het ook al een beetje lastiger.

Het is voor Dieze West dan ook lastig om zich op een eindklassering te richten. Over doelstellingen is amper tot niet gesproken, de eerstvolgende wedstrijd is zoals gebruikelijk het allerbelangrijkste. Zo is het nu en zo gaat het waarschijnlijk het hele seizoen blijven. “Het is voor ons onmogelijk om aan een doelstelling te beginnen, vooral omdat we zo weinig ploegen kennen. We hebben er ook nog niet met spelers over gesproken”, zegt Rahantoknam, die uiteindelijk toch een doelstelling formuleert. “We willen vooral plezier maken, want we vinden het allemaal leuk om te voetballen. Voor zondag is de doelstelling om te winnen, maar dat is iedere zondag zo.”

Aangezien de twee hoofdklassen dit seizoen uit zestien ploegen bestaan, staat komende zondag de competitiestart al op het programma. Dieze West gaat als klein duimpje op bezoek bij reus ADO ’20, een vereniging van dik duizend leden. Het eerste elftal won in de voorbereiding van grootheden als Noordwijk en Katwijk en dus kan Dieze West direct aan de bak. “We kunnen de borst nat maken, want het is een hele sterke tegenstander. Maar het is ook direct een fantastisch begin. We hebben er ook heel veel zin in”, sluit Rahantoknam af.

Voetbal, Dieze West, Stephan Rahantoknam, Hoofdklasse

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws