‘Dieze West heeft vertrouwen in debuut’

| 06-08-2014

Dieze West staat dit seizoen wellicht voor de grootste uitdaging in de geschiedenis van de club. Voor het eerst komt de Zwolse club uit in de eerste klasse en opnieuw reist de hoofdmacht af naar het district Noord. Trainer Jan Verheijen, opvolger van Marcel Boudesteijn, is heilig overtuigd van een goede afloop. “Iedereen wil bewijzen dat wij de eerste klasse aankunnen en dat denk ik ook. Wij gaan voor het linkerrijtje.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoe anders was de situatie van Dieze West een decennia geleden. De ploeg bivakkeerde op dat moment in de kelder van het amateurvoetbal en leek daar ook niet uit te komen. Uiteindelijk promoveerde de club naar de vierde klasse en vier jaar later was het opnieuw raak. Promotie naar de derde klasse werd twee jaar later gevolgd door promotie naar de tweede klasse en afgelopen seizoen volgde zelfs een opmars naar de eerste klasse. Een prestatie van formaat. Toch denkt kersvers trainer Verheijen dat de tocht van Dieze West nog niet ten einde is. “Als ik naar de balans, leeftijd en groeipotentie van deze selectie kijk, dan zitten we nog zeker niet op de toppen van onze kunnen. Wij moeten in ieder geval een stabiele eersteklasser kunnen worden.”

Ten opzichte van vorig seizoen heeft de selectie van Dieze West grote veranderingen ondergaan. Zeven spelers maakten de overstap naar de debuterende eersteklasser en daar tegenover staat het vertrek van Bjorn Velda, Mehran Ali Pour Asli, Razi Kanseyo, Jaouad Akloud, Fatih Eroglu, Azwad Albadri en Mohammed Ali Pour Asli. Volgens Verheijen is de selectie, in vergelijking met vorig seizoen, kwalitatief gelijk gebleven. “De kern staat er nog steeds, met bijvoorbeeld spelers als Tom IJzerman en Dominggus Lim-Duan. Daarnaast vind ik alle nieuwe spelers niet minder dan de spelers die zijn vertrokken. Ik heb alle vertrouwen in een mooi en goed seizoen”, besluit de coach.

Voetbal, Dieze West, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws