Dieze West en WVF sterk op zaaltoernooi

| 27-12-2012

Dieze West en WVF zijn donderdag sterk begonnen aan het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. Op de eerste avond van het tweedaagse toernooi in de WRZV-hallen deelde Dieze West in poule A de lakens uit. En de formatie uit Westenholte was foutloos in poule B. Titelverdediger Storica daarentegen speelde wisselvallig en zal vrijdagavond alle zeilen bij moeten zetten om de halve finales te bereiken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aan het zaalvoetbaltoernooi voor eerste elftallen, dat ook dit jaar wordt georganiseerd door het Overlegorgaan Zwolse Voetbalverenigingen, doen dit jaar alle vijftien Zwolse amateurclubs mee. Het was voor coördinator Luciën van Peer dan ook een grote puzzel om het wedstrijdschema in elkaar te draaien. Mede door het grote aantal teams werd er donderdag al om 18.00 uur afgetrapt. En in poule B stond meteen een belangrijk duel op het programma. HFC Storica en Be Quick ’28 namen het tegen elkaar op en beide ploegen kwamen één keer tot scoren: 1-1. Voor Be Quick bleek dat achteraf het enige puntverlies van de avond, want het jonge team van trainer Arnie Pot wist de resterende drie partijen te winnen.

Het winnen van wedstrijden ging ook WVF in poule B goed af. Tegen VSW, Zwolsche Boys en ZAC werd het respectievelijk 3-0, 3-0 en 2-0. Alleen met SV Zwolle had de eersteklasser de nodige moeite. WVF keek in de confrontatie met SV Zwolle al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar zegevierde uiteindelijk toch met 4-3 en gaat na vier wedstrijden aan kop in de poule. Desondanks is WVF nog niet zeker van een plek in de halve finales. Vrijdagavond staan immers nog de wedstrijden tegen de huidige nummers twee en drie van de poule (Be Quick en HFC Storica) op het programma.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In poule A maakte vooral Dieze West veel indruk. De nummer twee van vorig jaar begon het toernooi met een 1-0 overwinning op Edon en was vervolgens ook hoofdklasser Berkum de baas. Berkum kreeg voldoende kansen, maar Dieze West was de meest gelukkige en trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-1. De kans is echter groot dat beide ploegen zich weten te plaatsen voor de halve finales. Want na vier poulewedstrijden staat Dieze West met tien punten bovenaan in poule A en Berkum, dat donderdag maar liefst negentien keer scoorde en slechts twee doelpunten incasseerde, bezit de tweede plek met negen punten. Naaste belager is Edon, met zes punten. De eerste wedstrijden beginnen vrijdag opnieuw om 18.00 uur. De finale is om 21.10 uur.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws