Dieze West en WVF op koers in IJsselcup

| 28-12-2016

In de WRZV-hallen zijn Dieze West en WVF woensdagavond uitstekend begonnen aan de strijd om de IJsselcup. Hoofdklasser Dieze West wist op de eerste speeldag van het nieuwe tweedaagse zaalvoetbaltoernooi haar eerste vier wedstrijden in poule A te winnen. En daarin slaagde in poule B ook eersteklasser WVF. De twee Zwolse clubs zijn daardoor al zeker van een plek in de kwartfinales. Evenals Nunspeet en KHC Kampen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Met spelers als Caleb Rahajaan, Razi Kanseyo, Nejim El Atiaoui en Jaouad Akloud verscheen Dieze West met een stel behendige voetballers aan de aftrap in de WRZV-hallen. De Zwolse hoofdklasser toonde tegen VSCO ‘61, koploper van de derde klasse C, meteen haar kwaliteiten en boekte dan ook een 3-1 zege. Even later werd HFC Storica met 3-0 over de knie werd gelegd. En in de derde poulewedstrijd van Dieze West moest VSW er aan geloven. In dat duel tegen de vierdeklasser uit Windesheim ontpopte Faisel El Atiaoui zich tot één van de smaakmakers. De doelman, die normaliter op het veld als aanvaller fungeert, had een paar fraaie reddingen in huis, pikte met een bekeken vrije trap een assist mee en stopte ook nog eens een penalty. Het resulteerde in een overtuigende 6-0 overwinning.

Die ruime zege op VSW dankte Dieze West niet alleen aan haar doelman, want daarnaast kwamen ook de doelpunten op fraaie wijze tot stand. Nejim El Atiaoui tekende na een mooie combinatie met Razi Kanseyo voor de 1-0. Kort daarna maakte Caleb Rahajaan er 2-0 van. En diezelfde Rahajaan trok vervolgens zijn trukendoos open, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot de bal zuiver met links in het doel: 3-0. Het stemde tot grote tevredenheid bij Faisel El Atiaoui, die meer en meer uit zijn doel kwam. Hij ging op een gegeven moment zelfs achter een vrije trap staan. Aan de kant van VSW rekende iedereen op een doelpoging, maar El Atiaoui legde de bal keurig bij de tweede paal neer. Daar waar Jaouad Akloud opdook om de 4-0 binnen te tikken. In het restant van de partij ging VSW nog wel op jacht naar een eretreffer, maar na twee prima uitgespeelde aanvallen zorgde Kanseyo met twee treffers voor een 6-0 eindstand.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Tijdens de eerste speelavond van de strijd om de IJsselcup vermaakte niet alleen Dieze West het publiek, want ook WVF deed een flinke duit in het zakje. Het mooiste doelpunt van de avond werd immers zonder twijfel gemaakt door WVF-speler Marc van der Vegte. In de confrontatie met Hattem speelde hij de bal allereerst door de benen van zijn tegenstander, om vervolgens vanuit onmogelijke hoek te scoren. En dat scoren deed Van der Vegte ook nog eens door de bal van achter zijn standbeen door de benen van de keeper te spelen. Het leverde logischerwijs gejuich op van alle toeschouwers in de zaal. Mede door deze wonderschone goal nam WVF een 2-0 voorsprong, maar verspeelde die in de slotfase nog. Twee minuten voor het eindsignaal kwam Hattem terug tot 2-2. Het bracht WVF niet van de wijs, want met een koelbloedig en geplaatst schot tekende Romano Luhukay in de slotminuut voor de winnende 3-2.

Naast de overwinning op Hattem rekende WVF in poule B eveneens af met Wijthmen (3-1), ’s Heerenbroek (2-1) en WRZV Zaalvoetbal (5-0). Voor de Zwolse eersteklasser staat er in de poulefase donderdagavond alleen nog het duel tegen nummer twee KHC Kampen (10 punten) op het programma. De winnaar van die wedstrijd (18.30 uur) begint als winnaar van poule B aan de kwartfinales. Vergelijkbaar is de situatie van Dieze West, dat de eerste speelavond afsloot met een 5-1 zege op Hatto Heim. Donderdag om 18.30 uur strijdt Dieze West met Nunspeet, dat woensdagavond ook vier keer zegevierde, om de groepswinst in poule A. Aansluitend aan de poulefase van de strijd om de IJsselcup beginnen om 19.45 uur de eerste kwartfinales. De finale staat gepland om 21.30 uur.

Voetbal, WVF, WRZV-hallen, Dieze West, Zaalvoetbal, IJsselcup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws