Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n

| 23-05-2013

Voor het eerst in de geschiedenis neemt een team van Dieze West deel aan het Olde Zakk’n Toernooi. Het voetbaltoernooi van CSV ’28, in 1979 bedacht door wijlen Gerard Schutte, beleeft op zaterdag 1 juni haar 33ste editie. “Wij hadden ons vorig jaar ook aangemeld, maar toen ging het toernooi niet door. Dus dit wordt onze eerste keer”, vertelt Henk Scheffer, die twintig jaar in de hoofdmacht van de club speelde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij het ‘roemruchte’ voetbaltoernooi voor veteranen/oud eerste-elftalspelers van Zwolse voetbalverenigingen zijn de spelers minimaal 35 jaar oud. En er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een half veld. “Ik heb al zo’n twee jaar niet meer gevoetbald”, zegt Scheffer, die vorig jaar - na het behalen van het kampioenschap met Dieze West - definitief een punt zette achter zijn voetbalcarrière. “In dat kampioensjaar heb ik al niet meer in het eerste gespeeld, maar ben bij lagere teams nog wel hier en daar ingevallen.” Naast Henk Scheffer komen op het Olde Zakk’n Toernooi onder andere John van der Molen, Rieks Bosman, Hinneman Slof en Arie Scheffer in actie voor Dieze West. “Allemaal oude jongens”, grapt Henk.

Of Dieze West ook meteen mee gaat doen om de hoofdprijs, dat weet Henk Scheffer niet. “Ik heb werkelijk geen idee. Wij hebben immers nog nooit meegedaan en ik ben ook nog nooit bij het toernooi geweest. Maar er zitten bij Dieze West wel enkele jongens die namens Be Quick ’28 al vaker mee hebben gedaan. En die jongens zeggen dat het altijd een heel gezellig toernooi is. Dus daar gaan wij vanuit en dan zien wij wel hoe het verder gaat.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

Voetbal, Dieze West, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws