Diederik Boer zet punt achter zijn loopbaan

| 27-03-2019

Diederik Boer is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. Het 38-jarige clubicoon zet, in goed overleg met PEC Zwolle, na het lopende seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan. Wel blijft de sluitpost bij de club in dienst in een nog nader te bepalen rol.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Boer verdedigde vanaf het seizoen 2002/2003 332 keer het Zwolse doel en wist in die periode onder andere de Jupiler League, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal te winnen. Ook stond hij binnen de lijnen tijdens het Europese debuut van de Blauwvingers in de Europa League tegen Sparta Praag. Vlak daarna stapte hij over naar Ajax. Namens de Amsterdammers speelde Boer elf officiële wedstrijden en maakte hij de Europa League-finale tegen Manchester United vanaf de bank mee. In de zomer van 2017 keerde de doelman weer terug op het oude nest in Zwolle.

Boer kent steeds grotere fysieke ongemakken, waardoor hij onlangs besloot om te stoppen. “Terugkijkend heb ik een hele mooie carrière gehad, waar ik het maximale heb uitgehaald. Zestien jaar ben ik als profsporter actief geweest, van Jupiler League tot aan het winnen van de KNVB Beker en van play-offs om promotie/degradatie tot aan de Europa League-finale. Vanwege steeds grotere fysieke ongemakken is het komende zomer tijd om ermee te stoppen”, vertelt Boer, die dit seizoen voornamelijk tweede keeper is. Mickey van der Hart krijgt de voorkeur van trainer Jaap Stam en dat was ook onder John van 't Schip veelal het geval.

De goalie was een groot deel van zijn loopbaan te vinden in Zwolle. “Via deze weg wil ik alle supporters en de mensen van de club bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in al die jaren. Van de voetbalacademie tot aan het eerste elftal, ik heb jarenlang mogen ervaren wat een warme en fijne club PEC Zwolle is. Ik ben dan ook blij hier de komende jaren werkzaam te blijven, maar ga mij nu eerst volledig inzetten om met de club in de Eredivisie te blijven.”

Voetbal, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws