Diederik Boer: ‘VVV is een vechtmachine’

| 02-03-2018

PEC Zwolle moet het zondag tegen VVV-Venlo opnieuw doen zonder Dirk Marcellis. De verdediger kampt nog altijd met een liesblessure, waardoor hij het thuisduel aan zich voorbij moet laten gaan. Ook de geblesseerde Stef Nijland is niet van de partij. “Als ik een voorspelling moet doen: het wordt geen spektakelstuk”, stelt keeper Diederik Boer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Heel Nederland is in de ban van de koude weersomstandigheden en dat gold deze week ook voor PEC Zwolle. De trainingssessies op het veld vonden daardoor ’s middags plaats, terwijl er ’s morgens in de gym werd getraind. Het zorgde voor langere tussenposes, waardoor er aan de klaverjastafel overuren werd gemaakt. “Ja, we hebben veel kunnen klaverjassen, dus die tijd zijn we wel doorgekomen, haha. Verder hebben we gewoon een goede week kunnen maken”, zegt Boer, die zich wel afvraagt waarom er afgelopen week bekervoetbal was. “Voetbal is voor het grootste deel voor het publiek en als je dan met -10 op de tribune moet gaan zitten… Dan is de essentie wel een beetje weg.”

Rond de thuiswedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo lijken de omstandigheden een stuk beter te zijn. Dat is maar goed ook, want Boer verwacht dat het voor het Zwolse publiek geen feestje wordt. “We hebben hier een paar hele mooie wedstrijden gespeeld, maar ik verwacht zaterdag geen leuke wedstrijd. VVV is een vervelende ploeg om tegen te spelen, eigenlijk een soort vechtmachine. Ze zakken in, laten ons aan de bal en bij een foutje hebben ze drie lopers voorin. Wij moeten vooral geduldig zijn, niet zo slordig als de laatste weken, en zeker in de eerste fase geen fouten maken. Je gaat in ieder geval geen twee ploegen zien die vol op de aanval gaan”, denkt de goalie.

De ontmoeting tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo begint zondagmiddag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Voetbal, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws