Diederik Boer mag spelen bij FC Zwolle

| 28-04-2011

Diederik Boer keert vrijdagavond terug in de basiself van FC Zwolle voor het duel tegen FC Den Bosch. De doelman uit Emmeloord was voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam. Maar omdat Boer opnieuw in beroep is gegaan tegen de sanctie, mag hij spelen totdat de tuchtcommissie uitspraak heeft gedaan. Dinsdagavond zal deze commissie uitsluitsel geven.

De terugkeer van Boer is een meevaller voor trainer Art Langeler, die voor de wedstrijd tegen Den Bosch vooral achterin moet puzzelen. Eric Botteghin en Jeroen Drost ontbreken door schorsingen, terwijl mogelijke vervangers als Gieljan Tissingh en Rudy Jansen geblesseerd zijn. De verwachting is dat Albert van der Haar, net als in het laatste half uur tegen RKC Waalwijk (0-3 verlies) met Frank Olijve het centrum van de verdediging gaat vormen. Op rechts krijgt Joran Pot een basisplaats, omdat Said Bakkati linksback Gillian Justiana vervangt.

Op de afsluitende training viel Danny Schreurs uit met een enkelblessure, maar de kleine aanvaller lijkt fit genoeg om vrijdag in de basis te kunnen starten. Een Zwolse overwinning is nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap. Tegenstander Den Bosch staat op plaats acht, maar is nog altijd niet zeker van deelname aan de play-offs. De ploeg van Alfons Groenendijk heeft de punten dus net zo hard nodig.

Voetbal, FC Zwolle, Diederik Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws