Diederik Boer maakt indruk op SVI-keepers

| 03-05-2013

De activiteitencommissie van voetbalvereniging SVI heeft donderdagmiddag een zeer geslaagde keepersclinic georganiseerd voor de jeugdkeepers van de club. Ruim dertig enthousiaste keepers meldden zich om deel te nemen aan de clinic. En niemand minder dan Diederik Boer van PEC Zwolle kwam langs als speciale gast.

Door keeperstrainer Henry Kunnekes, met medewerking van een aantal selectiekeepers, werd een uitdagend circuit uitgezet. Diederik Boer voorzag de jeugd, roulerend tussen de stations, van tips en trucs. Zijn aanwezigheid zorgde er voor dat niemand moest worden aangespoord zijn of haar best te doen. Aansluitend verzorgden de selectiekeepers een korte maar indrukwekkende demo van een intensieve techniektraining. Ter afsluiting liet Boer zien waar het echt om gaat bij het keepen; zorgen dat er geen bal in het doel verdwijnt.

Tijdens een oefening afwerken op het doel getuigde de doelman van PEC van een grote dosis techniek en talent. Zwevend van hoek naar hoek maakte hij een diepe indruk op de talentjes van SVI. Een leuke bijkomstigheid was dat er een cameraman van PEC Zwolle TV aanwezig was die opnames heeft gemaakt van de middag. De beelden zijn te zien op donderdag 9 mei om 18.00 uur op de zender van Eredivisie Live en zijn ook de volgende dag te zien op www.peczwolle.nl.

Voetbal, SVI, Diederik Boer, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws