Diederik Boer keert terug bij PEC Zwolle

| 02-06-2017

Diederik Boer keert in de zomer terug bij PEC Zwolle. De 36-jarige doelman komt over van Ajax en tekent een contract voor twee seizoenen, met de intentie om daarna een andere functie binnen de club te gaan bekleden. Boer was van 2002 tot 2014 ook al actief voor de Zwollenaren. “PEC Zwolle is mijn club, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer”, reageert Boer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De goalie is blij om na zijn periode bij Ajax weer in Zwolle neer te strijken. In Amsterdam was hij voornamelijk tweede keeper en haalde hij onder andere de finale van de Europa League. “Ik heb een fantastische periode gehad en vele prijzen gewonnen in Zwolle. Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de periode in Amsterdam. Ik voel me hartstikke fit en ben klaar om nog een aantal seizoenen actief te zijn in de eredivisie. Ik ben dan ook blij dat PEC Zwolle mij deze kans biedt en kan niet wachten op het nieuwe seizoen.”

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is eveneens verheugd met de comeback van Boer. “Met Diederik halen we een ervaren doelman binnen, die de club zeer goed kent. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld bij Ajax, ondanks zijn rol als reservedoelman. Diederik gaat volgend seizoen dan ook de concurrentiestrijd aan met Mickey, om zo te bepalen wie eerste keeper wordt. Ik ben erg blij dat Diederik terugkeert bij de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.”

Voetbal, Diederik Boer, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws