Diederik Boer gaat verder als keeperstrainer

| 26-07-2019

Diederik Boer gaat binnen PEC Zwolle verder als keeperstrainer van de voetbalacademie. Samen met Jacob Mulder gaat de 38-jarige voormalig doelman de keepers van de bovenbouw en Onder 15 trainen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Boer gooide deze zomer, na een imposante carrière, de handschoenen aan de kant. Hij verdedigde vanaf het seizoen 2002-2003 334 keer het Zwolse doel en wist in die periode onder andere de Jupiler League, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal te winnen. Daarmee groeide hij uit tot een clubicoon en bij zijn afscheid spraken beide partijen al uit dat Boer voor de club behouden zou blijven. Inmiddels zijn de gesprekken afgerond en is besloten dat Boer verder gaat als keeperstrainer binnen de jeugdopleiding.

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle, spreekt van een welkome aanvulling. “Diederik is een kwaliteitsinjectie voor onze voetbalacademie. Doordat hij zestien jaar actief is geweest als professioneel doelman, weet hij als geen ander wat er bij dit vak komt kijken. Het is mooi dat hij zijn eigen ervaringen en vaardigheden nu kan overbrengen op onze talentvolle doelmannen uit de bovenbouw. Ook ben ik verheugd dat Diederik bij de verdere ontwikkeling van de club betrokken blijft, aangezien hij deel uit maakt van het PEC Zwolle-DNA.”

Voetbal, Diederik Boer, PEC Zwolle, Mike Willems

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws