Diederik Boer: ‘Bestemming onbekend’

| 27-04-2014

Nog negentig officiële en honderdtachtig vriendschappelijke minuten scheiden de spelers van PEC Zwolle van een welverdiende vakantie. De bekerwinnaar moet in competitieverband alleen nog naar FC Twente, om het seizoen vervolgens af te sluiten tegen de amateurs van asv Dronten en Hatto Heim. “En dan kunnen we lekker op vakantie. Die moet ik alleen nog even boeken”, lacht doelman Diederik Boer na afloop van de wedstrijd tegen PSV: 1-2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een week lang stond heel Zwolle in het teken van de bekerfinale tegen Ajax. Na een sensationele 5-1 overwinning, een grachtentocht en zelfs een optreden bij De Wereld Draait Door, moest de focus deze week toch weer op het treffen met PSV. De Zwolse ploeg leek hier in de eerste helft echter geen moeite mee te hebben, zo stelt ook Boer. “Wij speelden vandaag met een prima instelling. Qua positiespel vond ik ons de eerste helft echt geweldig.” Dat positiespel resulteerde echter niet in doelpunten. “Tot twintig meter van het doel was het goed, maar daarna ging het vaak mis. De kleine mogelijkheden konden we ook niet benutten”, vertelt de doelman.

Na twintig minuten bracht Jürgen Locadia PSV plots wel op voorsprong, maar na de rust stelde Mustafa Saymak orde op zaken. Uiteindelijk bleek dat niet voldoende voor een Zwols punt. “In de tweede helft ging het wat minder”, zegt de goalie. “De pijp raakte leeg en dat zag je aan het veldspel. PSV werd counterend gevaarlijk, maar speelde dat slordig uit. Dan maken we nog wel 1-1, maar had je al in de gaten dat de energie wegvloeide.” Bryan Ruiz velde vervolgens het vonnis, koppend verschalkte hij Boer. “Je wordt na zo’n finale een dag of vier geleefd en slaapt ook nog eens weinig. Dat merk je tijdens de wedstrijd echt wel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nog één officiele wedstrijd en dan is voor Zwolle het seizoen ten einde. Met het winnen van de KNVB-beker en het behalen van Europees voetbal een droomseizoen. “Dat mag je zeker stellen. Als je een prijs wint, dan is het hoe dan ook een geweldig seizoen. En daar mogen we van genieten”, weet Boer. De doelman heeft nog geen vakantiebestemming op het oog, maar gaat die vakantie niet gebruiken om de Europese velden alvast te verkennen. “Ik zou niet weten wie we eventueel kunnen loten. En daarnaast maakt het me eigenlijk ook niet uit. Ik hoop dat we een ronde kunnen overleven.”

Voetbal, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws