Dico Koppers gaat verder bij Almere City

| 3 Maanden geleden.

Dico Koppers zet zijn loopbaan voort bij Almere City. De 27-jarige vleugelverdediger vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen bij PEC Zwolle, waar hij voornamelijk door blessures nooit echt in aanmerking kwam voor een basisplaats. “Ik kijk er ontzettend naar uit”, reageert Koppers op het nieuws over zijn nieuwe werkgever.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Koppers kwam in 2017 over van Willem II, maar kwam in Zwolle nooit in de buurt van een basisplaats. Blessures hielden hem veelal van het veld, want hij moest twee keer onder het mes vanwege een kwetsuur aan zijn achillespees. Om weer minuten te maken, gaat hij nu verder in de Keuken Kampioen Divisie. Bij PEC werd zijn aflopende contract niet verlengd. “Door mijn blessure is het voor mij belangrijk dat ik opnieuw mijn meerwaarde kan bewijzen door veel vlieguren te maken. Ik wil City ook helpen met de clubdoelstellingen. Ik heb inmiddels al aardig wat ervaring opgebouwd bij verschillende teams”, zegt Koppers.

De linksback tekent in Almere een contract voor één seizoen. Het is zijn zesde werkgever, want eerder speelde Koppers ook al in de shirts van Ajax, ADO Den Haag, FC Twente en Willem II.

Voetbal, PEC Zwolle, Dico Koppers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws