Derde winstpartij voor Landstede Basketbal

| 13-10-2018

“Bij vlagen hebben we prima gespeeld en er uiteindelijk een overwinning uitgesleept.” Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt reageert kort maar krachtig na afloop van de 67-80 overwinning op Den Helder Suns. De Zwollenaren wisselden in Den Helder goede met mindere fases af, maar de derde competitiezege kwam geen moment in gevaar.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na de zeges op Dutch Windmills en Feyenoord Basketball stond voor Landstede Basketbal zaterdagavond alweer de derde wedstrijd van deze week én de competitie op het programma. Op bezoek bij Den Helder Suns werd de Zwolse formatie al snel wakker geschud. Lavone Holland opende namens de thuisploeg de score met een driepunter. En niet veel later volgde Steve Harris zijn voorbeeld: 6-0. Franko House deed voor het eerst wat terug (6-2). En door scores van Noah Dahlman en een fraaie assist van diezelfde Dahlman op de sterk spelende Nigel van Oostrum stond het na ruim vier minuten spelen weer gelijk: 10-10.

In het tweede deel van het openingskwart toonde Kaza Kajami-Keane opnieuw zijn klasse. De Canadees international speelde een degelijke wedstrijd en met een driepunter zette hij Landstede voor het eerst op voorsprong: 14-15. Kort na dat ‘drietje’ tekende Kajami-Keane voor nog eens vier punten, waarmee het eerste en misschien wel definitieve gaatje werd geslagen (14-19). Den Helder Suns bleef vervolgens knokken en hield de Zwolse ploeg in het vizier, maar in het restant van het duel stond Landstede Basketbal continue aan de juiste kant van de score. “Wij speelden eigenlijk niet constant genoeg. In sommige fases waren wij iets teveel aan het knoeien en gooiden wij de bal te makkelijk weg”, analyseert Herman van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Via een 31-42 voorsprong bij rust, moest Landstede Basketbal het derde kwart aan Den Helder Suns laten (18-17), waardoor het thuispubliek nog even in een spannend slot ging geloven. En niet geheel onterecht, want na de score van Boy van Vliet en een 7-0 run stond het na een paar minuten spelen in het vierde kwart plots 56-59. Het bracht de Zwollenaren echter niet van de wijs. In no-time bouwden Franko House, Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajami-Keane de voorsprong weer uit: 56-65.

“Wij hebben karakter getoond, want het ging vanavond niet bij iedereen vanzelf. Noah Dahlman had bijvoorbeeld een moeilijke avond. En Ralf de Pagter begon moeizaam, maar speelde later weer beter. Al met al was het een leerzame avond”, aldus Van den Belt, die zijn aanvoerder Nigel van Oostrum een prima wedstrijd zag spelen. De Zwolse captain bleef ook in de laatste minuten vol gas geven en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 67-80. “Wij kunnen ons nu gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd van volgende week zondag tegen Donar. In een hopelijk vol Landstede Sportcentrum”, zegt de winnende coach tot besluit.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 21; Franko House 16; Noah Dahlman 15; Nigel van Oostrum 10; Ralf de Pagter 8; Sherron Dorsey-Walker 4; Kevin Bleeker, Mike Schilder en Freek Vos 2

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws