Derde schoolbadmintontoernooi met VR

| 06-02-2019

Ruim 150 basisschoolkinderen uit de groepen 5 en 6 nemen woensdag 13 februari deel aan de derde editie van het Zwolse schoolbadmintontoernooi. In totaal strijden 36 teams, van 24 verschillende scholen, om de prijzen. De organisatie is in handen van SportService Zwolle, Badminton Club Blauwvinger en de Zwolsche Badminton Club (ZBC). Dit jaar mét virtual reality (VR).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Door middel van het schoolbadmintontoernooi komen basisschoolleerlingen, maar ook de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s die aan komen moedigen, op een laagdrempelige manier in aanraking met onze mooi snelle racketsport”, vertelt Geeke Loman van ZBC. Nienke Harbers van BC Blauwvinger vult aan: “Het is leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben, kennis maken met een andere tak van sport en ervaren hoe het er binnen de badmintonverenigingen aan toe gaat. In de aanloop naar het toernooi hebben al 35 kinderen deelgenomen aan de voorbereidende trainingen die bij beide verenigingen aangeboden zijn.”

Het badmintontoernooi gaat om 13.30 uur van start in de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. De gehele middag kunnen de deelnemers en de supporters ook kennis maken met virtual reality (VR). “VR is iets wat je moet ervaren en beleven”, zegt Loes Boetes van SportService Zwolle. “Tijdens de schoolsporttoernooien willen wij de aanwezigen een korte sportieve VR-kennismaking geven. VR kan worden ingezet als een nieuwe vorm van bewegen. De komende periode gaan wij binnen SportService Zwolle aan de slag om VR een plek te geven binnen ons uitvoeringsprogramma.”

SportService Zwolle, Badminton, ZBC, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws