Derde editie Badminton Toernooi Zwolle

| 03-01-2013

Na twee succesvolle edities in 2011 en 2012 wordt op zaterdag 30 maart de derde editie van het Badminton Toernooi Zwolle georganiseerd. In de Calohal kunnen alle leden van de Zwolse badmintonverenigingen het in verschillende niveaus en leeftijdsgroepen tegen elkaar opnemen. “Dat maakt het toernooi zo mooi voor iedereen. Jong en oud, goed en minder goed, iedereen speelt op dezelfde dag. Heel gezellig”, zegt mede-organisator Gerrit van Assen.

Mocht de tweede editie van het Zwolse badmintontoernooi zich al verheugen op een deelnamestijging van ruim twintig procent, dit jaar hoopt de organisatie opnieuw op meer deelnemers. “Wij horen geluiden dat er meer deelnemers gaan komen dan vorig jaar. Deelnemers van vorig jaar hebben goede herinneringen aan het toernooi, die ze overbrengen op anderen. Door die mond-tot-mondreclame hopen we op meer dan honderd deelnemers uit te komen”, aldus Van Assen. De inschrijving voor het toernooi wordt in de tweede helft van januari geopend. “De inschrijfformulieren zitten inmiddels in het systeem, we moeten alleen nog overleggen wanneer we officieel gaan beginnen. Tegen die tijd kunnen deelnemers een formulier opvragen via de mail of hun vereniging en zich opgeven.”

Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 30 maart, vanaf 9.00 uur in de grote sportzaal van de Calohal op Hogeschool Windesheim en staat open voor alle leden van de Zwolse badmintonverenigingen. “Er is ons na de tweede editie wel gevraagd of we geen verenigingen uit de regio moesten uitnodigingen, maar dan wordt het naar onze mening te groot. En het heeft natuurlijk ook wel iets, een badmintontoernooi alleen voor Zwolle”, zegt Van Assen, die aangeeft dat er wel introducés welkom zijn. “Elke vereniging mag een beperkt aantal introducés mee laten doen. Dit is bijvoorbeeld voor studenten die nu niet meer in Zwolle wonen, maar wel altijd in de stad hebben gespeeld. Die krijgen zo ook de kans om mee te doen.”

Het Badminton Toernooi Zwolle is een succesvol initiatief, dat is voortgekomen vanuit het Zwols Badminton Overleg tussen de gezamenlijke Zwolse badmintonverenigingen en SportService Zwolle. Dit overleg heeft inmiddels geleid tot een sterk verbeterde samenwerking tussen de verschillende badmintonverenigingen en diverse gezamenlijk georganiseerde activiteiten. “Het Zwols Badminton Overleg hoopt dat door dit toernooi de sport in Zwolle wat aantrekt. Het wordt nog veel als ‘campingsport’ gezien, maar het is een echte topsport. Door het toernooi hopen we dat meer mensen dat in gaan zien, want badminton is leuker dan je denkt”, aldus Gerrit van Assen.

Badminton, Calohal, Badminton Toernooi Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws