Derde competitiezege Tafeltennis Zwolle

| 02-10-2011

Het herenteam van Tafeltennis Zwolle heeft zaterdag ook haar derde competitieduel in winst weten om te zetten. In een snikhete zaal kweten Robert Jan van der Heijden, Gert Kobes en Bas Hergelink zich prima van hun taak door Charybdis met 3-7 te verslaan. Een verdiende zege die al vroeg veilig werd gesteld, ondanks een matig begin van Kobes. De Almeloër zou geen moeite moeten hebben met Thijs Langeveld, maar de kopman van TT Zwolle kwam te kort.

Via Robert Jan van der Heijden kwam Zwolle in de tweede partij langszij. Door goed te variëren in rotatie en snelheid werd Olivier Altenburg na een lastige wedstrijd in vijf games verslagen. Bas Hergelink had weinig moeite met Joey Boekkooi en zette Zwolle voor het eerst op voorsprong. Gerben Last en Van der Heijden hadden het vervolgens moeilijk in de dubbel, maar na vijf games werd toch het derde Zwolse punt binnen gehaald.

Bij de partij tussen Altenburg en Kobes werd door TT Zwolle vooraf verlies ingecalculeerd, omdat Kobes zijn tegenstander in voorgaande duels telkens had moeten feliciteren. Ondanks dat het aanvankelijk op opnieuw een verlies leek uit te draaien, pakte Kobes uiteindelijk de winst. Met veel inzet en slim spel liet hij het vierde punt voor Zwolle noteren. De wedstrijd tussen Hergelink en Thijs Langeveld leek aanvankelijk ook kansloos na twee keer 11-5 in de eerste twee games. Door meer druk te zetten en rustig te wachten op de mogelijkheid om de versnelling te plaatsen, wist Hergelink toch te winnen: 1-5. Het duel tussen Boekkooi en Van der Heijden leverde geen problemen op en ging met drie eenvoudige games naar Zwolle.

Olivier Altenburg zorgde uiteindelijk voor het tweede punt voor de thuisploeg, door met snel en hard spel Bas Hergelink in vier games te verslaan. Daarna had na Robert Jan van der Heijden ook Gert Kobes geen enkele moeite met Joey Boekkooi en won makkelijk. Het laatste duel tussen Langeveld en Van der Heijden vertaalde zich uiteindelijk niet in een overwinning voor TT Zwolle. In vijf games trok de speler van Zwolle aan het kortste eind, maar toen was de zege al lang een feit. Zwolle blijft dankzij de 3-7 winst in het spoor van Avanti, dat volgende week op bezoek komt.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws