Derbyday: ‘Speciaal omdat het de koploper is’

| 19-10-2018

Een speciale zaterdag in het Zwolse amateurvoetbal, want er staan liefst vier derby’s op het programma. ZAC treft Zwolsche Boys, Be Quick ’28 neemt het op tegen SVI en Wijthmen en VSW treffen respectievelijk HTC en CSV ’28. “Het is speciaal omdat HTC de koploper is”, vertelt Wijthmen-trainer Elvin Matuankotta.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wijthmen gemotiveerd tegen koploper
Wijthmen tegen HTC is niet alleen een Zwols onderonsje, maar ook een duel tussen twee ploegen die aardig tot goed aan de competitie begonnen. HTC pakte in vier wedstrijden de volle twaalf punten, terwijl Wijthmen na drie wedstrijden vijf punten heeft. “Ik heb HTC zelf gezien en dat is echt een goede ploeg. Ze hebben gevaarlijke aanvallers, de as staat goed, op dit moment een geduchte tegenstander”, weet Matuankotta, die wel denkt dat zijn ploeg een kans maakt. “Als we ons eigen spelletje kunnen spelen, zoals we week in, week uit doen, dan wel.”

Matuankotta was eerder werkzaam bij de Tuinders, maar dat geeft hem geen extra motivatie. “Iedereen is gemotiveerd. Dat is logisch, want we spelen tegen de koploper”, zegt de coach. “Natuurlijk is het leuk om van een oude club te winnen, maar dat speelt geen rol. Een echte derby is het niet, al hebben de jongens wel vrienden bij HTC. Daar wil je natuurlijk nooit voor onderdoen.”

’Het leeft niet als een derby’
In de derde klasse C spelen de promovendi VSW en CSV ’28 tegen elkaar. Twee Zwolse ploegen, maar die binding speelt volgens VSW-trainer Jan van der Kolk helemaal niet mee. “Het leeft niet als een derby, het leeft vooral als een wedstrijd waar we weer drie punten weg kunnen halen. Van rivaliteit is geen sprake, daardoor komt dat denk ik”, zegt Van der Kolk, die verwacht dat zijn ploeg met de zege aan de haal gaat. “Dat heeft de groep ook uitgesproken. CSV zit toch een beetje in zwaar weer. Dat kan voor ons positief of negatief uitpakken, maar wij gaan uit van het positieve. We gaan er volle bak voor en met de steun van het fanatieke VSW-publiek moet het goed komen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, CSV ‘28, HTC, VSW, Wijthmen, Elvin Matuankotta, Jan van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws