Dennis van der Geest presenteert SportGala

| 13-11-2015

Dennis van der Geest presenteert zaterdag 23 januari 2016 de vijfde editie van het SportGala Zwolle. De voormalig judoka is volgens organisator Sportief Zwolle de ideale presentator, want het thema van het Zwolse sportfeest is dit keer immers ‘Oosterse vechtkunst’. De 40-jarige Van der Geest werd eenmaal wereldkampioen judo, tweemaal Europees kampioen en hij won één bronzen Olympische medaille.

Het grootste succes uit zijn carrière behaalde Dennis van der Geest op 11 september 2005, toen hij in Caïro wereldkampioen werd in de open klasse. In de finale versloeg hij de Rus Tamerlan Timenov met ippon. Hiermee werd hij na Anton Gesink, Wim Ruska en Guillaume Elmont de vierde Nederlandse wereldkampioen judo bij de mannen. “Judo heeft me gevormd tot wie ik ben. En ik vind het nog steeds de mooiste sport die er is”, stelt Dennis van der Geest, die na zijn sportcarrière vooral actief is als spreker, ondernemer, DJ en televisiepresentator. “Ik probeer mijn ervaring vanuit de topsport mee te nemen in het presenteren”, aldus de voormalig topjudoka, die eerder dit jaar op NPO 2 het programma ‘Rot op naar je eigen land’ presenteerde. “Ik vind het leuk om programma’s te maken over maatschappelijke thema’s.”

Het thema tijdens het vijfde SportGala Zwolle is ‘Oosterse vechtkunst’. Naast de sportverkiezing is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek een belangrijk onderdeel. Het aandragen van prestaties loopt parallel aan de Zwolse sportverkiezing. De prijzen worden uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportcoach. Naast deze vijf hoofdcategorieën kent het SportGala Zwolle vijf publieksprijzen, betreffende de categorieën Sportvrijwilliger, Sportiefste schoolinitiatief, Sportstimuleringsprijs, Sportiefste ondernemersinitiatief en Sportbestuurder. Bij de vijf laatstgenoemde categorieën gaat het om een digitale publieksverkiezing. Iedereen mag personen, teams, verenigingen en/of evenementen aandragen voor de verkiezing via www.sportgalazwolle.nl.

Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws