Dennis Borst en Frits van Gestel in Oranje

| 02-04-2015

De Landstede Volleybal-spelers Dennis Borst (23) en Frits van Gestel (22) zijn door bondscoach Gido Vermeulen opgeroepen voor het Nederlands volleybalteam, dat aan de vooravond staat van een belangrijke en uitdagende volleybalzomer. “Echt ontzettend gaaf”, reageert Frits van Gestel op het heuglijke nieuws. “Ja, dit is top”, stelt Dennis Borst. “Ik ben zeer trots. We zijn beloond voor het grote aantal gemaakte trainingsuren in het afgelopen jaar.”

© Annet van Raalten

Bondscoach Vermeulen heeft met het oog op een lange en mooie volleybalzomer maar liefst 29 spelers geselecteerd. Direct na afloop van het zware clubseizoen probeert Nederland zich via een dubbel tegen Spanje te plaatsen voor het EK. Daarnaast komt Oranje opnieuw uit in de World League, waarin het zal trachten om net als vorig jaar de Final Four van groep 2 te bereiken. Als kers op de taart is Nederland uitgenodigd om in augustus drie keer te komen oefenen tegen regerend Olympisch kampioen Rusland. “Hoe het programma er precies uit komt te zien, weet ik nog niet. Ik heb dinsdag een gesprek met Gido Vermeulen en dan wordt er ongetwijfeld meer duidelijk”, zegt de 23-jarige Borst, die zijn geplande vakantie hoogstwaarschijnlijk wel iets moet bijstellen.

“Na het telefoontje van de bondscoach heb ik meteen mijn vriendin in de armen gesloten. Dat was een mooi moment”, vertelt de Landstede-middenman, die nu al uitkijkt naar de periode bij Oranje. “Het wordt hoe dan ook een mooi leer- en ervaarmoment. Maar goed, de focus ligt nu eerst op de play-offs. Ik mis immers nog altijd een prijs en dat is de landstitel.” Net als Dennis Borst had ook Frits van Gestel niet op een telefoontje van de bondscoach gerekend. “Dat was een leuke verrassing. Ik was boven bij mijn ouders thuis en ben meteen naar beneden gerend. Mijn ouders en mijn zusje waren dolblij voor mij”, aldus de 22-jarige Van Gestel, die dit seizoen onder meer zijn visitekaartje af gaf tijdens de thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou. Vanaf de tribune zag Vermeulen de Landstede-libero destijds een ijzersterk duel spelen.

© Annet van Raalten

Naast de twee spelers van Landstede Volleybal staan er nog twee debutanten op de lijst met 29 namen. Het betreft Mart van Werkhoven van LISSP Calais en Twan Wiltenburg van het Talent Team Papendal. Laatstgenoemde kwam afgelopen jaar nog uit in Jeugd Oranje. Vermeulen gaat in de winterperiode intensief trainen met meer talentvolle spelers uit de nationale eredivisie. Deze trainingsgroep wordt binnenkort bekendgemaakt.

Landstede Volleybal, Volleybal, Oranje, Dennis Borst, Frits van Gestel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws