Dennis Borst: ‘Clean en netjes gewonnen’

| 17-03-2016

Landstede Volleybal heeft zich donderdagavond overtuigend geplaatst voor de halve finale van de play-offs om de landstitel. Na de 3-0 thuiszege van afgelopen zondag was de ploeg van coach Redbad Strikwerda ook in Houten met 0-3 (22-25, 17-25 en 19-25) te sterk voor SV Land Taurus. “Wij hebben bij vlagen goed gespeeld en al met al clean en netjes gewonnen”, stelt Landstede-middenman Dennis Borst kort na de wedstrijd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Strikwerda begon de wedstrijd in Houten met dezelfde mensen als een paar dagen eerder tijdens de thuiswedstrijd in Zwolle. En dus stonden spelverdeler Frank Lubberts, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Jairo Hooi, Dennis Borst en libero Frits van Gestel opnieuw in de basis. “In de eerste set bleef Taurus lang dichtbij en nam door een goede serviceserie zelfs een 21-18 voorsprong. Zij kwamen als het ware in een flow en wij gaven de punten ook nog eens te makkelijk weg, maar mede dankzij sterk serveerwerk van Tom van den Boogaard wisten wij het tij te keren”, vertelt Borst, die na het binnenhalen van de openingsset (22-25) het vertrouwen bij de thuisploeg drastisch zag afnemen. “In de eerste set gingen zij er nog vol tegenaan, maar daarna werd dat wel minder.”

In de sets twee en drie was er voor de Zwollenaren dan ook geen vuiltje meer aan de lucht. “Met veel servicedruk gaven wij ze geen kans om terug in de wedstrijd te komen, dus dat hebben wij denk ik erg goed gedaan”, aldus Dennis Borst, die nu uitkijkt naar de confrontaties in de halve finale van de play-offs om de landstitel met Seesing Personeel | Orion. “Dat wordt een lastige opgave, maar wij hebben tegen Orion zeker een kans. Dat bleek ook wel tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Wij hadden toen op een 2-0 voorsprong moeten komen, maar vergaten de kansen te verzilveren. Wat dat betreft zijn wij in de afgelopen twee wedstrijden ook al veel beter met onze kansen omgesprongen.”

Het eerste duel in de halve finale - opnieuw een best-of-three - wordt zaterdag 26 maart (20.00 uur) in Doetinchem gespeeld. Een week later, op zaterdag 2 april, staat de tweede wedstrijd op het programma. In het Landstede Sportcentrum in Zwolle begint het duel eveneens om 20.00 uur. Bij een gelijke stand na twee wedstrijden volgt er in Doetinchem nog een derde beslissende confrontatie. Borst ziet het niet als een groot nadeel om te starten met een uitwedstrijd. “Ik vind het juist wel lekker, want dan kunnen wij het thuis afmaken”, stelt de middenman, die Landstede Volleybal betitelt als de underdog. “Zij moeten het laten zien!”

Landstede Volleybal, Volleybal, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws