Den Dunnen in selectie Oranje onder 17

| 23-02-2017

Keeper Robbert den Dunnen is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam onder 17 jaar. De jonge Zwollenaar overleefde twee selectiemomenten en moet zich nu in de kijker spelen voor een vierlandentoernooi in Portugal. “Dit is zeker mooi. Ik zit bij de selectie van mijn eigen land, dat maakt me wel trots”, reageert Den Dunnen, die teamgenoot Exoce Nkanga af zag vallen.

De doelman kreeg het goede nieuws te horen van Yassine Assa, zijn trainer bij iFC Donaci. Helemaal als een verrassing kwam het niet, al blijft het bijzonder. Den Dunnen is namelijk pas net begonnen met zaalvoetbal. “Het blijkt dat ik het toch wel redelijk goed kan. De groep met spelers werd steeds kleiner en nu zit ik bij de definitieve selectie. Maar ik moet nog wel aan de bak, want ik wil natuurlijk graag mee naar Portugal”, geeft hij aan. In Portugal speelt Oranje wedstrijden tegen Italië, Spanje en het gastland zelf. Tot die tijd staan er trainingen en wat oefenwedstrijden op het programma. “Ik schat mijn kans wel redelijk hoog in. Ik heb op de trainingen goed gepresteerd en dat moet ik blijven doen. Want dit is een vaste groep, maar ze kijken nog wel wie er per activiteit mee mogen doen”, zegt Den Dunnen.

Voor de Zwollenaar is de selectie een uitbreiding van zijn voetbalactiviteiten. Den Dunnen is bijna dag en nacht met voetbal bezig, voornamelijk op het veld. Hij speelt bij Be Quick ’28 JO17-1, maar daar blijft het niet bij. “Ik train bij FC Emmen en Go Ahead Eagles en geef zelf ook nog trainingen. Het is aardig druk ja”, lacht de keeper, die nog niet kan zeggen wat zijn ambities in het zaalvoetbal zijn. “Het veldvoetbal wil ik er nu nog niet voor opgeven, dus hopelijk is het te combineren. Het is een mooie afwisseling. Voor nu wil ik eerst mee naar Portugal. Hoe het daarna verder gaat, zien we dan wel.”

Voetbal, Be Quick ’28, Zaalvoetbal, iFC Zwolle, Robbert den Dunnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws