Deltion-studenten dragen rallystokje over

| 04-11-2014

De Deltion-studenten uit de Autosportklas 2014 dragen komende week het stokje over aan een nieuwe lichting studenten van de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Deze studenten mogen een jaar lang het onderhoud van de rallyauto’s van het Deltion Rallyteam verzorgen.

Met de Conrad Euregio Rally in Hengelo en omstreken stond afgelopen weekend voor de afzwaaiende studenten de laatste wedstrijd op het programma. Helaas voor de Deltion-studenten werd het succesvolle seizoen afgesloten met een teleurstelling. In Hengelo raakte de Mitsubishi Evo X R4 bij de derde klassementsproef in een scherpe bocht van de weg en knalde vervolgens tegen een boom. De equipe was ongedeerd, maar verder rijden zat er niet in. De Mitsubishi Evo X R4 werd het hele rallyseizoen bestuurd door Kevin Kooijman en Hans van Goor. “De heren hadden de snelheid er goed in en reden goede tijden. We stonden voordat Kooijman en Van Goor van de weg raakten tweede algemeen”, vertelt Gerald Plezier, projectleider van het Deltion Rallyteam.

Plezier kijkt ondanks de teleurstellende afsluiter tevreden terug op het afgelopen seizoen en de samenwerking met de studenten. “Het was een goede ploeg om mee te werken. In de loop van het jaar hebben de studenten zich enorm ontwikkeld. Dankzij hun bijdrage zijn we kampioen geworden in de C8-klasse en Nissan 350Z Challenge.”

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws