Deltion Rallyteam wint Hellendoorn Rally

| 25-09-2012

Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor hebben afgelopen weekend de eerste plaats in de C8-klasse en divisie 3 weten te bemachtigen bij de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Met deze overwinning hebben ze tevens het kampioenschap van de BioMCN 350Z Challenge 2012 in de wacht gesleept. Het duo kwam dit seizoen voor het eerst uit in de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam.

Al tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen werd duidelijk dat Kooijman en Van Goor potentiële kandidaten voor het kampioenschap in de BioMCN 350Z Challenge waren. De BioMCN 350Z Challenge is een merkencup met identieke rallyauto’s. De heren konden al kwampioen worden tijdens de Omloop van Vlaanderen, maar door een technische storing werd de beslissing uitgesteld tot de Hellendoorn Rally. Alle ogen waren dan ook gericht op Kooijman en Van Goor. “Dankzij de inzet van de studenten uit de Deltion Autosportklas deed de Nissan het super en hebben we de titel weten te bemachtigen”, stelt Kooijman, die net als Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam, zeer blij is met de titel. “We zijn voor het eerst kampioen geworden in de 350Z Challenge en ontzettend trots op de studenten, Kevin en Hans”, aldus Hundertmark.

Naast Kooijman/Van Goor verschenen de equipes Bolhaar/Kamphuis en Van der Eijk/Boer namens het Deltion Rallyteam aan de start van de Hellendoorn Rally. Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis hadden afgelopen weekend iets minder geluk. De Skoda Fabia World Rally Car moest vrijdagavond na 700 meter wegens een technisch probleem het wedstrijdveld verlaten. Bolhaar: “Gelukkig mochten we zaterdag nog via het Super Rally reglement aan de start van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally verschijnen en hebben we nog een goede wedstrijd gereden.” Tot slot waren KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en navigator Fred Boer goed op dreef in de Hellendoorn Rally. Zij wisten de eerste plek in de A5-klasse te bemachtigen.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws