Deltion Rallyteam viert jubileum in Helmond

| 28-05-2013

Het Deltion Rallyteam verschijnt komend weekend in en nabij Helmond met twee auto’s aan de start van de ELE Rally. Kevin Kooijman en Hans van Goor komen met de nieuwe Mitsubishi Lancer Evo X R4 uit in de R4 klasse, terwijl Leo van der Eijk en Annemieke Hulzebos voor het eerst plaats nemen in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Tevens is deze rally de plaats waar het voor het Zwolse team vijftien jaar geleden begon.

De huidige rallyauto’s zijn door het Ministerie van Defensie als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld, met als doel jongeren van diverse opleidingen zinvolle praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast zet Defensie de rallyauto’s in om studenten te werven voor de defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa). Tijdens deze opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie. De rallyauto’s worden onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas. Dit is een klas met studenten van de niveau-4 opleiding Technisch Specialist Personenauto’s, die naast hun opleiding extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. Tijdens iedere rally krijgen deze leerlingen ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

Coureur Leo van der Eijk is vorig jaar door de Koninklijke Nederlandse Autosportfederatie (KNAF) geselecteerd voor het KNAF Talent First programma. Als onderdeel van dit programma mocht hij zeven wedstrijden plaatsnemen in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam en in overleg met de KNAF is besloten dat Leo klaar is voor het grotere werk. Hij stapt over naar de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Mike Veldhuisen is verkozen tot KNAF Talent First 2013 en neemt tijdens de volgende rally het stokje over van Leo van der Eijk in de Chevrolet Kalos. Kevin Kooijman maakt sinds 2011 onderdeel uit van het Deltion Rallyteam. Kevin en zijn vaste navigator Hans van Goor hebben dit seizoen de overstap gemaakt van de Nissan 350Z naar de Mitsubishi Lancer Evo.

15 jaar Deltion Rallyteam
Komend weekend is het vijftien jaar geleden dat het Deltion Rallyteam is opgericht. Destijds verscheen het team met een Fiat Cinquecento aan de start van dezelfde ELE rally. Het team is opgericht in samenwerking met een lokale Fiat-dealer. “Nu, vijftien jaar later, staat er een team met drie auto’s en een professionele autosportklas”, aldus Gerald Pleizier, projectleider van het Deltion Rallyteam. Jongeren die geïnteresseerd zijn in de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s of één van de door Deltion aangeboden defensieopleidingen, kunnen aanstaande maandag een bezoek brengen aan de voorlichtingsavond. De voorlichtingsavond vindt plaats van 18.00 tot 21.00 uur op de campus van het Deltion College aan de Mozartlaan 15 in Zwolle.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws