Deltion Rallyteam trekt Matthias Boon aan

| 21-02-2014

De Belg Matthias Boon maakt het aankomende rallyseizoen deel uit van het Deltion Rallyteam. De 25-jarige Boon werd in 2013 Belgisch Junior Kampioen en gaat voor de Zwolse ploeg met de Nissan 350Z uitkomen in de 350Z Challenge. Deze categorie is een merkencup met identieke rallyauto’s, die strijden in de C8-klasse.

Matthias Boon is afkomstig uit de Belgische plaats Pellenberg. Komend seizoen neemt hij het stokje over van KNAF Talent First 2012 Leo van der Eijk, die afgelopen jaar uitkwam in de Chevrolet Kalos en de Nissan 350Z. Voor zijn autosportcarrière was Boon zeer actief als autocrosser en mountainbiker. Hij is tevens meerdere malen geselecteerd voor zowel de nationale ploeg als de Olympische selectie. “Boon vormt met zijn internationale ervaring een waardevolle aanvulling op ons team”, zegt Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam. Navigator Diederik Pattyn neemt komend seizoen naast Boon plaats.

Het Deltion Rallyteam beschikt naast de Nissan 350Z over nog twee rallyauto’s, te weten een Mitsubishi Evo RX 4 en een Chevrolet Kalos. Het onderhoud van de rallyauto’s wordt verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Het Ministerie van Defensie stelt de rallyauto’s als onderwijsleermiddel beschikbaar, met als doel studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op te laten doen. Op zaterdag 15 maart staat de eerste rally van het seizoen op het programma. In Emmeloord rijden de coureurs de jaarlijks terugkerende TankS Rally.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws