Deltion Rallyteam start seizoen met zege

| 26-02-2014

Het Deltion Rallyteam is het rallyseizoen 2014 afgelopen weekend begonnen met een overwinning op Circuit Zandvoort. Het team bemachtigde tijdens de Circuit Short Rally in Zandvoort de eerste plaats in de A5-klasse, een mooi begin van deze jaargang. Gastrijder Niek Oude Luttikhuis mocht voor de gelegenheid achter het stuur van de Chevrolet Kalos plaatsnemen. Hij werd bijgestaan door gastnavigator Wilbert van den Brug.

Beide heren zijn bekend met het circuit van Zandvoort, maar hebben pas anderhalve week geleden hun officiële theorie- en praktijkexamen gehaald. De heren kregen technische ondersteuning van de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s, die - naast hun opleiding - kennis en ervaring op willen doen in de autosport. Ook voor deze studenten was het de eerste officiële wedstrijd. De studenten hebben eind vorig jaar het stokje overgenomen van de studenten uit de Autosportklas 2013.

“De studenten hebben het super gedaan. Ze waren altijd op tijd klaar met de service en de samenwerking met Oude Luttikhuis en Van den Brug verliep ook erg goed”, vertelt Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam. De service was opgesteld bij de service van de Nissan Micra. Hierdoor konden de studenten de kunst afkijken bij de ervaringsdeskundigen. Op zaterdag 15 maart staat de eerste officiële rally van het seizoen op het programma. Op deze dag wordt in en nabij Emmeloord de jaarlijks terugkerende TankS Rally verreden. Meer info over de deze wedstrijd is te vinden op www.tanksrally.nl.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws