Deltion Rallyteam bemachtigt eerste plaats

| 04-09-2012

Leo van der Eijk en zijn vaste navigator Fred Boer hebben afgelopen weekend de eerste plaats weten te bemachtigen tijdens de Amsterdam Short Rally. Ze kwamen met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam uit in de A5-klasse. Van der Eijk en Boer kregen zoals tijdens iedere wedstrijd technische ondersteuning van de studenten uit de Deltion Autosportklas.

De wedstrijd begon erg rommelig. Twee van de zes proeven werden zelfs geneutraliseerd door een ongeluk. Leo van der Eijk: “De Kalos voelde goed aan, totdat halverwege proef vijf de versnellingsbak af en toe weigerde.” De problemen aan de versnellingsbak werden veroorzaakt door een kapotte motorsteun. Tijdens de laatste service werd de Kalos flink onder handen genomen door de studenten uit de Deltion Autosportklas, waardoor Van der Eijk en Boer toch nog als eerste in de A5-klasse konden finishen.

De studenten uit de Deltion Autosportklas beginnen het schooljaar voortvarend. Aankomend weekend reizen ze af naar België, voor de Omloop van Vlaanderen. Deze spectaculaire rally vindt plaats in en nabij de Belgische plaats Roeselare. De equipe Kevin Kooijman/Hans van Goor komt met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z uit in de C8-klasse en de Nissan 350Z Challenge. Kevin Kooijman: “We kijken erg uit naar deze spectaculaire rally. De top van de Nissan Cup staat aan de start. We gaan voor de winst, maar dat zal niet makkelijk worden met de sterke tegenstand en spectaculaire proeven.”

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws