Deltion met twee auto’s naar Hellendoorn

| 17-09-2015

Het Deltion Rallyteam verschijnt komend weekend met twee auto’s aan de start van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Matthias Boon en Davy Thierie nemen voor het eerst plaats in de Mitsubishi EVO XR4. En Gerard Tijink en Tim Rietveld vormen een duo in één van de Nissans 350Z.

Boon en Thierie komen uit in de R4-klasse. Zij nemen het stokje over van Kevin Kooijman en Hans van Goor. De studenten uit de Deltion Autosportklas hebben enkele onderdelen preventief vervangen en de auto afgestemd op de rijstijl van Boon. Naast de Mitsubishi beschikt het Deltion Rallyteam over twee Nissans 350Z. Aan de buitenkant is geen verschil te zien tussen de Nissans, maar qua rijcomfort en snelheid weldegelijk. Tijink en Rietveld hebben de Nissan met 280 pk ingeruild voor de Nissan met 300 pk en een betere versnellingsbak. “Er is hard gewerkt door de studenten om de auto optimaal af te stemmen op de wensen van de nieuwe rijders”, aldus Gerald Pleizier, projectleider van het Deltion Rallyteam.

In Hellendoorn zijn komend weekend niet alleen de studenten uit de Deltion Autosportklas actief. Deltion heeft samen met Unica Schutte ICT en het Ministerie van Defensie een vip-event samengesteld voor de relaties van de drie partijen. Ruim 200 studenten van de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap, Orde & Veiligheid, Artiest, Podiumtechniek & Audiovisuele Productie, Fotografie, Video, Transport & Logistiek en Horeca leveren een bijdrage aan de totstandkoming van dit evenement. Van de catering, het vervoer van en naar de proeven tot de complete verslaglegging.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws