Deltion met drie auto’s in Hellendoorn Rally

| 19-09-2013

Het Deltion Rallyteam verschijnt vrijdag met drie auto’s aan de start van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Daarnaast organiseert Deltion voor het vijfde jaar op rij samen met Unica Schutte ICT en het Ministerie van Defensie een VIP-evenement voor de relaties van de drie partijen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ruim 200 studenten van diverse MBO-opleidingen die het Deltion College aanbiedt.

Deltion, Unica Schutte ICT en het Ministerie van Defensie bieden met het VIP-evenement ruim 1.200 gasten een exclusief rallyweekend, waarbij proeven op toplocaties worden bezocht. Naast het VIP-programma is er een programma samengesteld voor VMBO-leerlingen die zich oriënteren op een MBO-opleiding in de richting Veiligheid & Vakmanschap, Motorvoertuigentechniek, Transport & Logistiek of een andere technische opleiding. Het programma bestaat uit een bezoek aan een proef, een rondleiding over het serviceterrein en een voorlichtingsgesprek. Het evenement biedt voor ruim 200 studenten een podium om zinvolle praktijkervaring op te doen.

Het Deltion Rallyteam verschijnt met drie auto’s en in drie verschillende klasses aan de start van de Hellendoorn Rally. Kevin Kooijman en Hans van Goor komen met de Mitsubishi Evo RX 4 uit in de R4-klasse en KNAF Talent First 2012 Leo van der Eijk en Annemieke Hulzebos met de Nissan 350Z in de C8-klasse en de Nissan 350Z Challenge. KNAF Talent First 2013 Mike Veldhuizen mag plaatsnemen in de Chevrolet Kalos en komt samen met gast-navigator Dennis Goossens uit in de A5-klasse.

Het onderhoud van de rallyauto’s wordt verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Het Ministerie van Defensie stelt de rallyauto’s als onderwijsleermiddel beschikbaar, met als doel studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast worden de auto’s ingezet om jongeren te werven voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Tijdens deze opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws