Dekker moet spelen: ‘Ga vol voor mijn kans’

| 02-07-2019

Het laatste half jaar van Rick Dekker bij PEC Zwolle, dat wil hij het liefst zo snel mogelijk vergeten. Op het moment dat onder Jaap Stam een trainingskamp naar Spanje volgt, lijkt alles er goed uit te zien. De speelminuten worden echter steeds minder en uiteindelijk kweekt de middenvelder louter zitvlees. Onder John Stegeman gaat hij voor een nieuwe kans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als Dekker moet vertellen over zijn afgelopen half jaar, begint hij eens te blazen en eigenlijk een beetje te lachen. Als een boer met kiespijn, dat wel. Hij herinnert zich een oefenwedstrijd in Mijas, waar PEC Zwolle in januari op trainingskamp is. De Zwollenaren spelen daags voor de hervatting van de competitie tegen 1.FC Nürnberg en daar krijgt Dekker een positief signaal. Hij begint en het gaat lekker. “Dan denk je, het ziet er goed uit. Het werd alleen steeds minder. De trainer zei dat mijn kans zou komen, maar op een gegeven moment weet je genoeg. Die kans komt niet.”

Het levert vooral een strontchagrijnige Dekker op. Niet dat hij loopt te mokken op de club en tijdens trainingen, want dan is er weinig aan hem te merken. “Je krijgt er gewoon steeds minder zin in, vooral als je weer naar de club moet. Je weet toch voor negentig procent zeker dat je niet speelt. Dat was heel moeilijk en daarom voelt het nu echt als een nieuw begin”, stelt Dekker, die onder Stegeman hoopt weer in aanmerking te komen voor een basisplaats. In het duel met derdeklasser Hattem speelt hij de tweede helft als centrale verdediger en ziet hij zijn ploeg uitlopen naar een ruime 0-8 overwinning. Zian Flemming is de grote man, want hij maakt er liefst vijf. Voor wat het waard is.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Dekker hoeven dit soort potjes niet zo. Hij is blij dat vrijdag competitiegenoot FC Emmen op het programma staat. Het serieuze werk gaat beginnen. “Een keer zo'n wedstrijd is wel leuk, maar dan houdt het op. Zelf wil ik sowieso voor mijn kans gaan. Ik ben toch een beetje een Zwollenaar geworden, ben bezig aan mijn zesde voorbereiding. Na Bram ben ik de langstzittende speler en dat heeft toch wat. Maar ik kan hier niet ten koste van alles blijven, dat is duidelijk. Ik moet wel gaan spelen”, stelt Dekker.

Toekomstmuziek, want voorlopig speelt Dekker nog in het blauw en wit en dat is ook het enige waar hij aan wil denken. “Ik ga mijn stinkende best doen en dan is het een keuze van de trainer. Als het maar niet een Jaap is”, grinnikt Dekker nog maar wat.

Voetbal, PEC Zwolle, Rick Dekker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws