Dekker: ‘Kunnen thuis van iedereen winnen’

| 14-09-2018

PEC Zwolle kan zondagmiddag tegen Vitesse hoogstwaarschijnlijk weer beschikken over Kenneth Paal. Of de back fit genoeg is om te starten, is niet duidelijk, maar een plaats in de wedstrijdselectie lijkt zeker. Dat geldt ook voor Rick Dekker, die inmiddels weer een vaste waarde is. “Dat geeft absoluut vertrouwen en dat is mooi”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Blessures en Dekker, dat blijft ergens toch een heikel puntje. In een eerder stadium moest hij al lang revalideren van een zware knieblessure en ook aan het begin van dit seizoen zat hij in de lappenmand. De kleine middenvelder kampte met een bovenbeenblessure, die hem tot halverwege augustus aan de kant hield. Op een maandagmiddag maakte hij speelminuten bij de beloften en vanaf dat moment werd Dekker weer een vaste waarde in het eerste elftal. “Vorig jaar heb ik alles gevoetbald en toen ik weer fit was, stond ik er direct weer in. Misschien ben ik wel onomstreden ja”, is Dekker eerlijk.

Tijdens zijn blessure ging het zijn collega’s niet geweldig af. Uit de eerste drie wedstrijden werden nul punten gehaald, maar dat zorgde bij Dekker niet voor frustraties. “Ik heb er rustig naar gekeken. Als je de trainingen bekeek, dat zag het er echt wel prima uit. Utrecht was gewoon slecht, maar daarna speel je tegen PSV een goede pot. Na afloop stond het publiek voor ons op de banken”, weet Dekker, die de tweede helft tegen PSV niet de standaard wil noemen. “Dat wil je natuurlijk wel, maar je weet ook dat het niet iedere wedstrijd zo gaat zijn. Je bent geen Barcelona. Maar de druk vooruit, zo moet het wel. Dat gaf een goed gevoel.”

PEC Zwolle treft zondag het wisselvallige Vitesse, de ploeg die afrekende met FC Groningen, maar tegen AZ en Ajax niet goed voor de dag kwam. “De ene week is het heel veel bij Vitesse en de andere week weer niet. We hebben op beelden gezien dat er best wel wat ruimte ligt en daar ben ik echt benieuwd naar. Ik vind dat wij thuis van iedereen kunnen winnen, dus ik denk dat het voor ons een mooi potje kan worden”, stelt Dekker. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Rick Dekker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws