Dekker: ‘Ergens logisch dat ik blijf staan’

| 20-10-2017

PEC Zwolle moet het zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda doen zonder aanvaller Stef Nijland. Hij kampt met een lichte spierblessure, waardoor de technische staf geen risico met hem wil nemen. Zodoende is er weer een basisplaats voor Piotr Parzyszek en dat geldt ook voor middenvelder Rick Dekker. “Als je in De Kuip een punt pakt, is het ergens wel logisch dat ik blijf staan”, zegt hij.

© Annet van Raalten

Het is voor Dekker een mooie periode. Na een kruisbandblessure begon hij in de voorbereiding alweer met trainen en beetje bij beetje kwam hij terug. Via wedstrijden bij de beloften kwam Dekker steeds meer in de buurt van het vlaggenschip en daarna volgden er verschillende invalbeurten in het eerste. Vorige week bij Feyenoord (0-0) maakte hij zijn rentree in de basis en deed dat niet onverdienstelijk. “Ik ben fit gebleven, heb goed de gaten dichtgelopen en had een aantal goede tussenkomsten. En als het team een punt pakt bij Feyenoord, tja, dan kun je alleen maar tevreden zijn”, vertelt Dekker, die in de dagen na Feyenoord geen last meer had. “Nee hoor, dat gaat goed. Ik doe ook elke ochtend verschillende oefeningen, speciaal voor mijn knie.”

Toch blijft de knie nog wel een beetje rondspoken in het hoofd van Dekker. Niet dat het echt een blokkade is, allerminst zelfs, maar toch denkt hij er nog wel eens aan. “Natuurlijk, het moet niet nog een keer gebeuren. En die knie wordt nooit meer zoals het was. Het mentale heeft ook wel tijd nodig hoor. Want als ik bijvoorbeeld met Mustafa Saymak praat, zegt hij dat hij daar helemaal geen last meer van heeft”, roept de middenvelder, die ook tegen NAC Breda weer in de basis start. Trainer John van ’t Schip moet verder noodgedwongen wisselen, aangezien Stef Nijland met een lichte liesblessure kampt. Daardoor komt het duel in Breda voor hem te vroeg en dat biedt weer kansen voor Piotr Parzyszek. De overige tien namen zijn hetzelfde als in Rotterdam.

Dekker denkt dat zijn ploeg in aanmerking komt voor een overwinning, ook omdat PEC het in Rotterdam zo keurig deed. “Als je in De Kuip al een punt pakt, dan moet het bij NAC ook kunnen. Ik denk wel dat NAC een goede ploeg heeft. Willen we blijven staan waar we nu staan, dan moeten we winnen”, weet Dekker, die beseft dat de punten even het belangrijkst zijn. Zeker gezien het naderende programma, waarin PEC niet de minste ploegen voor de kiezen krijgt. Met onder andere FC Utrecht, Heerenveen en Vitesse lijken er pittige weken aan te komen. “We hebben een goede basis gelegd, maar NAC, ADO en ook de bekerwedstrijd zijn wedstrijden die je zeker wil winnen.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen; Dekker, Saymak, Thomas; Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Rick Dekker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws