Debuut Henry Landman smaakt naar meer

| 03-01-2015

Henry Landman heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van HTC met ruime cijfers gewonnen. De Zwolse oefenmeester zat tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsduel tussen HTC en Oud PEC Zwolle voor het eerst op de bank bij HTC, dat op sportpark De Pelikaan met maar liefst 6-1 wist te winnen. “Dit is heel leuk, hier ben ik erg blij mee”, zegt een tevreden Landman na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aan het begin van de week bij het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen maakte interim-coach Landman al even kennis met een groot deel van de selectie, maar getraind met de spelers was er nog niet. “Ik heb die jongens in de zaal even gesproken en vanochtend hebben we een uitgebreide bespreking gehad. Zo heb ik onder meer aangegeven dat we in een ander systeem gaan spelen. We zijn van 4-3-3 naar 4-4-2 overgestapt en dat pakte vandaag al goed uit. Natuurlijk moesten de jongens in de beginfase even wennen, maar ik heb leuke dingen gezien”, aldus Landman, die zijn ploeg in de eerste helft een 2-0 voorsprong zag nemen. De oudgedienden van PEC Zwolle, met onder andere Art Langeler, Marino Promes, Henk van Steeg, Maurice Pot en Tom IJzerman in de gelederen, lieten het er echter niet bij zitten en deden nog voor rust iets terug: 2-1.

In het tweede bedrijf leken de HTC-spelers de oliebollen van de afgelopen dagen een stuk beter te hebben verteerd. Zij waren zichtbaar fitter dan de voormalig voetballers van PEC Zwolle en liepen uit naar een 6-1 overwinning. “In de rust heb ik aangegeven dat de ruimtes op het middenveld veel te groot waren en in de tweede helft ging dat stukken beter. Daarnaast werd er prima via de zijkanten aangevallen, dus ik ben goed gestemd. Als wij zo blijven voetballen, dan weet ik zeker dat wij nog in de middenmoot gaan eindigen”, aldus de nieuwe HTC-coach, die niet snapt dat zijn ploeg onderaan staat in de vierde klasse C. “Die laatste plek is echt HTC onwaardig, zeker gezien de kwaliteiten van deze jongens. Als wij in de tweede seizoenshelft compleet blijven, dan doen we misschien nog wel mee om een periodetitel. Ik heb in ieder geval goede hoop.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, Henry Landman, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws