Debutant Westerman: ‘Ik ben toch wel blij’

| 3 Maanden geleden.

Het moet het moment van je leven zijn en voor Jarno Westerman is dat het ook wel een beetje. De 1-3 nederlaag tegen Willem II zorgt bij PEC Zwolle voor flink wat chagrijn, maar bij de 17-jarige aanvaller komt er langzaam toch een klein glimlachje door. Het is immers de vrijdagavond van zijn debuut.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Westerman vindt het maar lastig toch om te zeggen dat hij apetrots is op zijn eerste minuten in de eredivisie, want zijn ploeg heeft zojuist een pak op de broek gehad van Willem II. Het siert hem, maar toch moet hij ook trots zijn. De uit Dedemsvaart afkomstige buitenspeler draait al de hele voorbereiding mee met het eerste elftal en dan is het moment daar: hij zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. “Mike van Duinen raakte geblesseerd en deze week Vito van Crooij, dat vergroot natuurlijk wel mijn kansen. Je gaat dan nadenken en schat in dat je in ieder geval bij de selectie zit. Dat is hartstikke mooi natuurlijk”, glimlacht Westerman.

Het blijft niet alleen bij een plaats in de wedstrijdselectie, het komt zelfs tot zijn debuut. Het moment voor zijn eerste minuten had echter beter gekund, want op dat moment staat PEC met 1-3 achter. “Dat is lastig invallen, maar je probeert jezelf nog wel te laten zien. Natuurlijk geniet je er van, ik ben toch wel blij. Maar je had liever gewonnen, dat was ook belangrijk voor het team. Dan ga je een tweede en derde wedstrijd anders in”, stelt de debutant, die onlangs nog van een vakantie genoot. Maar goed ook, want hij had het nodig. “Het ging in één keer door, van onder 19 naar het eerste. Ik heb even tien dagen vakantie gehad en dat was fijn. Gelukkig kon ik gelijk weer aanhaken.”

Zijn telefoon heeft hij kort na de wedstrijd nog niet bekeken, maar ongetwijfeld is de boel ontploft. Want PEC Zwolle beleefde een rampzalige avond, die weinig mensen onthouden. Jarno Westerman echter wel. Zijn hele leven lang.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Jarno Westerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws